- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική για την νέα ταινία «Το κοστούμι (The Outfit)» του Γκρέιαμ Μουρ με τους Μαρκ Ράιλανς, Ζόε Ντατς, Ντίλαν Ο Μπράιεν
Ο ράφτης Λέοναρντ μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αφήνει το Λονδίνο «λόγω της εισβολής των μπλουτζίνς» και ταξιδεύει στο Σικάγο όπου ανοίγει ένα μικρό γωνιακό κατάστημα με πελάτες τους μόνους ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν τα ακριβά κοστούμια του: μια οικογένεια μαφιόζων!
Το «Κοστούμι» είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μαρκ Ράιλανς («Σαρκική εξάρτηση», «Don’t look up», «Η γέφυρα των κατασκόπων»). O ντελικάτος βρετανός ηθοποιός με την ήρεμη, χαρακτηριστική φωνή και τη φυσική ευγένεια ταιριάζει απόλυτα στην αινιγματική προσωπικότητα του Λέοναρντ, που κάποια στιγμή αναγκάζεται να μπει στο βρώμικο παιχνίδι καθώς πλέον δεν είναι μόνος του «αλλά μέλος της φαμίλιας» όπως του λέει ο γιος του μαφιόζου. Θεατρικής κοπής το φιλμ, ασφυκτιά κάπως στα περιορισμένα σκηνικά μέτρα του ραφτάδικου αλλά κρατά υψηλά το σασπένς (η ύπαρξη ενός χαφιέ κάνει άνω κάτω την οικογένεια των γκάνγκστερ) χάρη στην παρουσία του Ράιλαντς αλλά και το καλογραμμένο σενάριο του Γκρέιαμ Μουρ (βραβείο όσκαρ για το «Παιχνίδι της μίμησης» το 2014) ο οποίος εδώ πραγματοποιεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στις μεγάλου μήκους ταινίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Ο Τζιν Σάλιτ άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ψυχαγωγίας
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν στο «Toy Story 5»
Η διάσημη ηθοποιός σχολιάζει το επεισόδιο και παίρνει θέση για το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.