Κινηματογραφος

Ποια είναι η «Salt»;

Η Αντζελίνα Τζολί σε ένα απολαυστικό action movie

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salt, ταινία, ατζελίνα τζολί

Τι Να Δω Σήμερα: “Salt” του Φίλιπ Νόις - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Δεν υπάρχει τίποτα σήμερα στο ημερολόγιο που να εμπνέει μια αφορμή για κινηματογραφική πρόταση. Ίσως μόνο πως στην Αμερική είναι Εθνική Ημέρα Καραμελωμένου Ποπ Κορν. Καραμελωμένο ή αλμυρό, πάρτε έναν κουβά ποπ κορν και ελάτε να δούμε ένα action thriller που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε λεπτό, καθώς η δράση διατηρεί αδιάλειπτη ροή και η εξέλιξη του φιλμ σχεδόν ποτέ δεν είναι η προφανής. Υπάρχουν διάφορα παραπτώματα, όσον αφορά στις σεναριακές λύσεις, καμία από αυτές όμως δεν φαίνεται (παρα)τραβηγμένη, όπως συνήθως ανόητα σερβίρουν αυτού του είδους οι ταινίες. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Salt» του Φίλιπ Νόις.

Η πράκτορας της CIA, Έβελιν Σολτ (Αντζελίνα Τζολί), κατηγορείται άμεσα από ένα Ρώσο κατάσκοπο, ο οποίος έχει αυτομολήσει, ότι στην πραγματικότητα είναι και η ίδια Ρωσίδα κατάσκοπος, με μυστική αποστολή, να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, σε επικείμενό του ταξίδι στις Η.Π.Α. Όταν εκείνη δεν παραδίνεται στην υπηρεσία της, ενισχύει το σενάριο της ενοχής της και δίνει το έναυσμα για ασταμάτητα ανθρωποκυνηγητά και απίθανες αποδράσεις, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για ένα καλό θρίλερ δράσης, που τελικά δεν απογοητεύει.

Ποια είναι όμως η Σολτ και ποια τα κίνητρά της, είναι ερωτήσεις που δημιουργούνται και παραμένουν, με τρόπο τέτοιο από τον Φίλιπ Νόις («Συλλέκτης Οστών», «Ο Ήσυχος Αμερικάνος»), που διατηρούν το ενδιαφέρον ως το τέλος. Η εξαιρετικής ομορφιάς Αντζελίνα Τζολί, είναι μια εκπαιδευμένη μηχανή, η οποία επιτίθεται ξανά και ξανά εναντίων των άμοιρων εχθρών της, ολομόναχη και με ελάχιστα γκάτζετς. Μοιάζει με χειμαρρώδες κύμα που δεν σταματά μπροστά σε κανένα εμπόδιο, ανθρώπινο ή μη, συνεχίζοντας αδιάκοπα και όλα αυτά τα κάνει, σε ένα σταθερό ρυθμό παρκούρ, βουτηγμένη στο αίμα. Να μια ταινία που αποδίδει όσα υπόσχεται, χωρίς να ποζάρει ως τίποτε περισσότερο η λιγότερο από αυτό που είναι.

Η ταινία «Salt» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Audiovisual. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+, Google Play Movies και Netflix.

salt, ταινία, ατζελίνα τζολί, αφίσα

Salt

  • Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
  • Δράσης / Θρίλερ, 100’
  • Σκηνοθεσία: Φίλιπ Νόις
  • Σενάριο: Κερτ Γουίμερ
  • Πρωταγωνιστούν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Τσούιτελ Ετζιόφορ, Άντρε Μπράουερ

https://www.youtube.com/watch?v=QZ40WlshNwU

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ