Κινηματογραφος

Νοσταλγία και γοητεία στο «Super 8»

Τζ. Τζ. Άμπραμς με άρωμα Στίβεν Σπίλμπεργκ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Super 8

Τι Να Δω Σήμερα: «Super 8» του Τζ. Τζ. Άμπραμς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ας το δεχτούμε, πως δεν έχουν όλες οι ημέρες του έτους μια ξεκάθαρη κινηματογραφική αφορμή, αυτό όμως δεν μπορεί να μας αποθαρρύνει από το να προτείνουμε τη σημερινή μας επιλογή. Με ξεκάθαρη νοσταλγική διάθεση και χωρίς καμιά άλλη εμφανή τουλάχιστον δικαιολογία λοιπόν, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Super 8» του Τζ. Τζ. Άμπραμς.

SUPER 8 - TRAILER(GREEK SUBS)

Τοποθετημένη στην δεκαετία του ‘70, η ιστορία του Τζ. Τζ. Άμπραμς («Lost», «Fringe») εκτυλίσσεται σε μια μικρή αμερικάνικη επαρχιακή πόλη, όπου ο δωδεκάχρονος Τζο (Τζόελ Κόρτνεϊ) βοηθά τον φίλο του Τσαρλς (Ράιλι Γκρίφιθς), να γυρίσει ένα θρίλερ με ζόμπι χρησιμοποιώντας φιλμ super 8mm. Ο Τσαρλς είναι ο σκηνοθέτης, ο Τζο είναι υπεύθυνος για τα οπτικά εφέ και το μέικ απ, η Άλις (Ελ Φάνινγκ) παίζει την γυναίκα του πρωταγωνιστή και ο Κάρι (Ράιαν Λι) φτιάχνει αυτοσχέδια εκρηκτικά. Η παρέα, κατά τη διάρκεια μεταμεσονύκτιων, μυστικών γυρισμάτων στον τοπικό σταθμό του τραίνου θα γράψει κατά λάθος στο φιλμ, τον βίαιο εκτροχιασμό ενός συρμού, ο οποίος στα βαγόνια του μεταφέρει κάποιο μυστηριώδες περιεχόμενο. Η ζωή στη μικρή πόλη θα αλλάξει καθώς συμβαίνουν ανεξήγητες εξαφανίσεις πολιτών, κατοικίδιων, ακόμα και ηλεκτρικών συσκευών.

Όμορφη ταινία, κάπως τρυφερή, χωρίς «αναγκαστικές» σκηνές δράσης. Με απόντες τους προβληματικούς γονείς των νεαρών πρωταγωνιστών, πολύ σοφά, αφού ούτως ή άλλως σε αυτού του είδους τις ταινίες, τα παιδιά σώζουν τον κόσμο. Το «Super 8» κουβαλά λίγη από τη νοσταλγία του «Ε.Τ.» και λίγη από τη γοητεία των «Γκούνις». Όμως σε αυτό το θρίλερ φαντασίας, ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας λειτουργεί πολύ καλά, η εξωγήινη απειλή μεταφέρεται κάπως αμήχανα και αδιευκρίνιστα. Όπως και να ‘χει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ της δεκαετίας του ’80 είναι παρών.

Super 8

Η ταινία «Super 8» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την UIP. Είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.

Super 8

  • Η.Π.Α., 2011, Έγχρωμη
  • Δράσης / Μυστηρίου / Επιστημονικής Φαντασίας, 112’
  • Σκηνοθεσία: Τζ. Τζ. Άμπραμς
  • Σενάριο: Τζ. Τζ. Άμπραμς
  • Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κόρτνεϊ, Κάιλ Τσάντλερ, Ελ Φάνινγκ, Ράιλι Γκρίφιθς, Ράιαν Λι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ