Κινηματογραφος

Ο υπέροχος λαβύρινθος της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού»

Χρόνια πολλά Κέιτ Γουίνσλετ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Τι Να Δω Σήμερα: "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" του Μισέλ Γκοντρί.- Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ρομάντζα, δράματα, κωμωδίες, σεξπηρικές τραγωδίες, όλα τα έχει κάνει και τα έχει παίξει αυτή η σπουδαία ηθοποιός, η οποία σήμερα γίνεται σαράντα έξι ετών. Προσπερνώ τον «Τιτανικό» τη «Λογική και Ευαισθησία» και τον πρόσφατο «Αμμωνίτη» και προσγειώνομαι στη σημαντικότερη ταινία της καριέρας της πολυτάλαντης Κέιτ Γουίνσλετ και εκείνη που σημάδεψε για πάντα τη δεκαετία των ‘00s. Σήμερα βλέπουμε την «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» του Μισέλ Γκοντρί.

Ο εσωστρεφής Τζόελ (Τζιμ Κάρεϊ) μαθαίνει πως η αγαπημένη του Κλέμενταϊν (Κέιτ Γουίνσλετ) τον έχει διαγράψει από τη μνήμη της με τη βοήθεια μιας εταιρίας ειδικευμένης σε ακριβώς αυτή την υπηρεσία, να απαλλάσσει τους πελάτες της από ανεπιθύμητες αναμνήσεις. Απελπισμένος αποφασίζει να κάνει κι εκείνος το ίδιο, μόνο που στα μισά της διαδικασίας κι ενώ είναι σε λήθαργο αντιλαμβάνεται πως έχει κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ο Τζόελ προσπαθεί τώρα μέσα στο υποσυνείδητό του να σώσει ό,τι μπορεί από τη ζωή του με τη συναρπαστική Κλέμενταϊν.

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Τελικά τί είναι αυτό που μας ελκύει στους άλλους; Οι λαβυρινθώδεις πορείες μέσα στο μυαλό των ηρώων και οι δαιδαλώδεις και περίπλοκες συνδέσεις του υποσυνείδητου είναι κάτι γνωστό και πάντα γοητευτικό στα σενάρια του Τσάρλι Κάουφμαν, ο οποίος με τον Μισέλ Γκοντρί εδώ εξερευνά την ιδέα πως η έλξη δεν είναι απλά μία συνήθεια που τρέφεται από τις αναμνήσεις που έχουμε δημιουργήσει με την/ον σύντροφό μας, αλλά δεδομένης της ευκαιρίας μπορεί να συμβεί ξανά σαν να ήταν η πρώτη φορά. Μια ταινία για την ευτυχία και το πόσο δύσκολη κατάσταση είναι, να επιτευχθεί και να διατηρηθεί. Ένας από τους πιο δραματικούς και αξιομνημόνευτους ρόλους στην καριέρα του  Τζιμ Κάρεϊ.

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Η ταινία «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» είναι διαθέσιμη στο iTunes.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind Official Trailer #1 - Jim Carrey, Kate Winslet Movie (2004) HD

«Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)
Η.Π.Α., 2004, Έγχρωμη
Δράμα / Επιστημονικής Φαντασίας / Ρομαντική, 108’
Σκηνοθεσία: Μισέλ Γκοντρί
Σενάριο: Τσάρλι Κάουφμαν, Μισέλ Γκοντρί, Πιέρ Μπίσμουθ
Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάρεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Μαρκ Ράφαλο, Ελάιτζα Γουντ, Κίρστεν Ντανστ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ