- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική ταινίας: Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier)
Καμία σχέση ούτε με Τζον Λε Καρέ ούτε με Τζέιμς Μποντ
Κριτική για την ταινία "Ο κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier)" του Ντομινίκ Κουκ, με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέσι Μπάκλι, Μεράμπ Νινιτζέ κ.ά.
Η πραγματική ιστορία του Βρετανού Γκρέιβεν Γουίν, που συμμετείχε στα κατασκοπικά παιχνίδια της CIA και κατάφερε να αποσπάσει δεκάδες στρατιωτικά μυστικά της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Όχι ακριβώς η τυπική κατασκοπική ταινία που περιμένει κάποιος να δει, κυρίως λόγω της παρουσίας του κεντρικού ήρωα. Ο πραγματικός επιχειρηματίας ήταν η τέλεια βιτρίνα για τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν να βρουν τον κατάλληλο σύνδεσμο με τον Ρώσο διπλό πράκτορα που είχαν στη Μόσχα. Η σχέση των δύο αντρών δίνεται με σκηνοθετική συνέπεια που κρατά υψηλά το ενδιαφέρον της θέασης, αλλά το καίριο στοιχείο –η μεταμόρφωση του απλού πωλητή σε υπερκατάσκοπο των δύο ηπείρων– δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κάνει υπερπροσπάθεια ο Κάμπερμπατς για να δώσει τα στοιχεία της πολυπόθητης αλλαγής ταυτότητας, αλλά το σενάριο τον αφήνει ουκ ολίγες φορές αρκετά εκτεθειμένο. Πιασάρικες οι ιδέες για το θάμπωμα των ματιών των δύο αντρών που βλέπουν ότι οι ζωές τους (παραδομένος στη συνήθεια και τη ρουτίνα ο Άγγλος, στο καθήκον και την πολιτική αφοσίωση σε μια ανελεύθερη κοινωνία ο Ρώσος) δεν είναι ακριβώς όπως φαντάζονταν όσο ήταν νέοι και δυνατό το φινάλε με την κορύφωση του δράματος όταν πέσουν όλες οι μάσκες.
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Κουκ
Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέσι Μπάκλι, Μεράμπ Νινιτζέ, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
Η σωτήρια θεραπεία και το μήνυμα ελπίδας του 78χρονου ηθοποιού
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.