Κινηματογραφος

«Η Δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον», μια επαναλαμβανόμενη ιστορία

Ένα λαμπρό καστ που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σε μια ιστορία της οποίας την έκβαση ξέρουμε εδώ και χρόνια

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ στην ταινία Η Δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον

Τι Να Δω Σήμερα: “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” των Σκοτ Αλεξάντερ και Λάρι Καράσζεβσκι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει μια σειρά για σήμερα

Από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Fox, δυστυχώς πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα, μια επαναλαμβανόμενη ιστορία 137 φορές την ημέρα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ για το 2017, ενώ πενήντα γυναίκες δολοφονούνται κάθε εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από νυν ή πρώην σύντροφο σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του ίδιου έτους. Τα θλιβερά στατιστικά, έχουν αληθινές ιστορίες πίσω τους, μπροστά μας, γύρω μας, των οποίων οι φρικιαστικές λεπτομέρειες, η σκηνοθετική προετοιμασία και η υποκριτική ικανότητα του θύτη ξεπερνά σενάρια μικρής και μεγάλης οθόνης. Σήμερα βλέπουμε τη «Δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον».

Η σειρά αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της βάναυσης δολοφονίας της Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του άτυχου Ρον Γκόλντμαν την 12η Ιουνίου του 1994, στο σπίτι της πρώτης στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, από τον πρώην σύζυγο και αστέρι του αμερικάνικου ποδοσφαίρου O. Τζ. Σίμπσον. Ένα λαμπρό καστ με εξαιρετικές ερμηνείες κυρίως από τους Σάρα Πόλσον, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν και Κόρτνεϊ Βανς, οι οποίες κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον σε μια ιστορία της οποίας την έκβαση ξέρουμε εδώ και χρόνια. Ο ρόλος του «αθώου» Σίμπσον έρχεται γάντι στον Κιούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, ο οποίος ερμηνεύει πειστικά ένα τοξικό αρσενικό το οποίο διαπράττει κατ’ εξακολούθηση ενδοοικογενειακή έμφυλη βία, κατηγορείται για γυναικοκτονία και τελικά αθωώνεται.

Η ένδεκα μηνών «δίκη του αιώνα» όπως είχε τότε χαρακτηριστεί, απήλλαξε το δημοφιλέστερο δημόσιο πρόσωπο που είχε έως τότε κατηγορηθεί για φόνο, μέσα σε μια ατμόσφαιρα τσίρκου. Η υπερασπιστική γραμμή πόνταρε όλα τα λεφτά πάνω στο ζήτημα της εθνότητας και της φυλετικής διάκρισης, παρά το γεγονός ότι ο πλούσιος και προνομιούχος κατηγορούμενος δεν είχε κανένα δεσμό με την αφροαμερικανική κοινότητα, αφού φυσικά η κοινή γνώμη είχε παρακολουθήσει σε live τηλεοπτική μετάδοση την πασίγνωστη καταδίωξη από την αστυνομία του λευκού Bronco με συνοδηγό τον Ο. Τζ. Δηλαδή έναν Αφροαμερικανό να τον κυνηγά η αστυνομία. Η πλειοψηφία των ενόρκων ήταν επίσης Αφροαμερικανοί. Do the math που λένε και στα χωριά μας.

Ο Κιούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ στην ταινία Η Δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον

«Η Δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον» είναι διαθέσιμη στο Netflix.

American Crime Story Season 1 First Trailer (HD)

Η Δίκη του Ο. Τζ. Σίμπσον (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)

Η.Π.Α., 2016, Έγχρωμη

Τηλεοπτική Σειρά / Βιογραφία / Δράμα / Εγκλήματος, 42’

Δημιουργοί: Σκοτ Αλεξάντερ, Λάρι Καράσζεβσκι

Πρωταγωνιστούν: Κιούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Σάρα Πόλσον, Τζον Τραβόλτα, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Κόρτνεϊ Βανς, Ντέιβιντ Σουίμερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ