- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική ταινίας: Ένα ήσυχο μέρος 2 (A QuietPlacePart II)
Η απειλή της επόμενης, σιωπηλής, μέρας
Κριτική για την ταινία «Ένα ήσυχο μέρος 2 (A QuietPlacePart II)» του Τζον Κρασίνσκι, με τους Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ.
Η οικογένεια των Άμποτ αντιμετωπίζει τους κινδύνους του έξω κόσμου. Αναγκασμένοι να κινούνται σιωπηλοί προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που τους κυνηγούν δεν είναι η μοναδική απειλή στην κατεστραμμένη Γη.
Άξια συνέχεια της προ τριετίας ταινίας-έκπληξη του ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζον Κρασίνσκι ο οποίος χάρη στην παραίνεση της συζύγου του Έμιλι Μπλαντ (η πρωταγωνίστρια του φιλμ) εμφάνισε πριν από λίγα χρόνια ένα ανατριχιαστικό σενάριο που μετατράπηκε σε ένα θρίλερ-ορόσημο της νέας εποχής. Η βασική ιδέα πατούσε στον νόμο της σιωπής καθώς ο παραμικρός θόρυβος για τον απρόσεχτο άνθρωπο επέφερε τον θάνατο από τα εξωγήινα (;) τέρατα που καιροφυλακτούσαν. Η συνέχεια εκείνου του φιλμ ξεκινά με μια δυνατή σκηνή που αποκαλύπτει υπό μια έννοια τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ημέρας μηδέν και έφεραν την ανθρωπότητα ένα βήμα πριν από τον ολικό αφανισμό. Ύστερα από την εν λόγω σκηνή επανερχόμαστε στο σήμερα και την 474η μέρα όπου η ηρωίδα με τα τρία παιδιά της αναγκάζονται να φύγουν από την κρυψώνα του σπιτιού τους για να αναζητήσουν άλλη στέγη. Στο νέο σενάριο υπάρχει η εξέλιξη των χαρακτήρων, ειδικά των δύο παιδιών, και το πέρασμα προς την ελπίδα, αν και η μεταμόρφωση των ελάχιστων επιζώντων σε ανθρωπόμορφα κτήνη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Κρασίνσκι, που κρατούσε στο φιλμ του 2018 τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εδώ φυσικά έχει περιορισμένη εμφάνιση (όσοι έχουν δει το πρωτότυπο φιλμ καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε) και η εστίαση της κάμεράς του γίνεται προς την κατεύθυνση ενός περισσότερου τρομακτικού σύμπαντος όπου το κακό δεν είναι μόνο τα εξωγήινα τέρατα. Επίσης σε μερικές θαυμάσια κινηματογραφημένες σκηνές, η τριπλή παράλληλη δράση λίγο πριν το φινάλε, είναι ξεκάθαρο πως η επιβίωση για τους ήρωες δεν είναι μόνο θέμα ικανοτήτων ή προνοητικότητας αλλά η τύχη παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ο τρόμος στο νέο «Ήσυχο μέρος» είναι πιο ύπουλος και ανατριχιαστικός. Επιπλέον έχει και μερικές πολύ δυνατές σκηνές όπως αποτυπώνονται εξαίσια στην κινηματογραφική αίθουσα, αναδεικνύοντας τη σημασία του να δει κάποιος το φιλμ στο σινεμά αντί της μικρής οθόνης. Η ταινία άνοιξε θριαμβευτικά στις ΗΠΑ με μια σούμα της τάξης των 58,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που πιστώνεται όχι μόνο στον ενθουσιασμό του κοινού λόγω του μαζικού ανοίγματος των αιθουσών αλλά και στην ικανότητα του Κρασίνσι να επανασυστήσει τον κινηματογραφικό τρόμο στους μύστες του φανταστικού.
Σκηνοθεσία: Τζον Κρασίνσκι Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζιμόν Χούνσου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.