- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λαΐς: Ανοίγει σήμερα η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα
Ανοίγει, από σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου η ταράτσα του θερινού κινηματογράφου «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Κεραμεικό.
Η ταράτσα του θερινού κινηματογράφου «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Κεραμεικό ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι περιλαμβάνει δύο πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών από τη Διανομή, και ελληνικές μικρού μήκους ταινίες στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».
Η έναρξη γίνεται με την πολυαναμενόμενη ταινία «Η Χώρα των Νομάδων» (Nomadland) της Κλόε Τζάο που θα προβάλλεται καθημερινά στις 9 μ.μ. Στην ταινία, η οποία απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, πρωταγωνιστεί η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.
Αμέσως μετά, θα προβληθεί το ιταλικό Martin Eden, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, με πρωταγωνιστή τον Λούκα Μαρινέλι, ο οποίος για τον ρόλο του αυτό κέρδισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία.
Θα προβληθούν ακόμα: «Ο Πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ με τον 'Αντονι Χόπκινς (Όσκαρ ερμηνείας) σε μια ταινία με θέμα την άνοια, το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας «'Ασπρο πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ με τον Μαντς Μίκελσεν, η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν «Αναμεσά μας» (βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες), αλλά και τα: «Minari» του κορεάτη Λι Ισαάκ Τσουνγκ (Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου), «Promising young woman» της Έμεραλντ Φενελ (Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου), «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ, «Γεύση της Απιστίας» του Κρίστοφερ Μπόε και «Αμμωνίτης» της Φράνσις Λι με την Κέιτ Γουίνσλετ.
Οι προβολές στην «Λαΐδα», περιλαμβάνουν τρεις νέες ελληνικές ταινίες: το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, που χάρισε στον πρωταγωνιστή του Βαγγέλη Μουρίκη το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Σεράγεβο, τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με τον 'Αρη Σερβετάλη (ταινία έναρξης στους «Ορίζοντες» του Φεστιβάλ της Βενετίας και επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ), αλλά και τη νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου «Canto Si Tú Cantas, Τραγουδώ Αν Τραγουδάς», όπου το σινεμά συναντά το μιούζικαλ, το θέατρο, την λογοτεχνία και τον αυτοσχεδιασμό.
Οι σινεφίλ θα έχουν όμως την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά μερικές κλασικές ταινίες, που θα θυμηθούν οι παλιότεροι και θα γνωρίσουν οι νεότεροι: «Το παιχνίδι των λυγμών» του Νίλ Τζόρνταν, «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ, «Ροζ Πάνθηρας» του Μπλέικ Έντουαρντς, «Μπλε Βελούδο» και «Mulholland Drive» του Ντέιβιντ Λιντς αλλά και το αποκατεστημένο σε 4Κ αριστούργημα «Ο μεγάλος δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν.
Θα δούμε ακόμη ένα αφιέρωμα στις ταινίες του σπουδαίου Γουόνγκ Καρ Γουάι (4 ταινίες), την Τριλογία των Χρωμάτων του Κριστόφ Κισλοφσκι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
«Μου αρέσει να δουλεύω με ηθοποιούς, δεν θέλω να τους αντικαταστήσω», ανέφερε ο σκηνοθέτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.