- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρκ Έλιοτ: «Έσβησε» η φωνή των τρέιλερ ταινιών της Disney
Ποιο ήταν το τελευταίο τρέιλερ στο οποίο ακούσαμε τη φωνή του
Μαρκ Έλιοτ: Πέθανε ο άνθρωπος που «χάρισε» τη φωνή του στα τρέιλερ των ταινιών της Disney. Η λαμπερή καριέρα του.
Σε ηλικία 81 ετών «έσβησε» η φωνή των τρέιλερ των ταινιών της Disney, η φωνή του Μαρκ Έλιοτ. Ο καλλιτέχνης πέθανε στις 3 Απριλίου σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες μετά από δύο καρδιακές προσβολές, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.
Ο Μαρκ Έλιοτ ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα τέλη της δεκαετίας του 1950, εργαζόμενος ως DJ στο ραδιόφωνο. Μετά από δύο δεκαετίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αϊόβα, Οχάιο, Οντάριο, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες, άρχισε να κάνει σπικάζ το 1977, με πρώτες δουλειές διαφημιστικό υλικό για τις ταινίες Smokey and the Bandit, Star Wars και The Goodbye Girl.
Περίπου την ίδια περίοδο ο παραγωγός τρέιλερ της Disney, Κρεγκ Μάρεϊ, προσέλαβε τον Έλιοτ για το τρέιλερ της επανέκδοσης της ταινίας «Σταχτοπούτα». Μέχρι τη δεκαετία του 2000 υπήρξε η φωνή της Disney.
Πριν από έξι χρόνια, το 2015, σε δηλώσεις του στο VO Buzz Weekly, ο Έλιοτ είχε πει: «Σκέφτεστε τις αποφάσεις που λαμβάνεται και τα μονοπάτια που επιλέγετε και όλα αυτά τα πράγματα και για μένα η έναρξη της συνεργασίας με τη Disney είναι η καθοριστική στιγμή στη ζωή μου, όχι μόνο στην καριέρα μου, αλλά και στη ζωή μου. Επειδή μου έδωσε αυτή την ταυτότητα η οποία… συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το να είμαι η φωνή της Disney είναι μια υπέροχη βάση για την καριέρα μου. Αν αυτή είναι η ταυτότητα που φέρω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό».
Τα τελευταία τρέιλερ στα οποία ήταν αφηγητής ήταν το 2008 στην ειδική έκδοση για DVD των ταινιών κινουμένων σχεδίων «The Aristocats» (Οι Αριστόγατες) και «101 Dalmatians II: Patch's London Adventure» (01 Σκυλιά της Δαλματίας 2: Η περιπέτεια του Πάτσα).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
Η σωτήρια θεραπεία και το μήνυμα ελπίδας του 78χρονου ηθοποιού
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.