- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Το εορταστικό online πρόγραμμά της
Το εορταστικό αφιέρωμα περιλαμβάνει σινεφίλ ταινίες από τον σύγχρονο κινηματογράφο
Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Εορταστικές προβολές μέσω της online πλατφόρμας - Οι ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε.
Τις εορταστικές προβολές της μέσω της πλατφόρμας online.tainiothiki.gr θα ξεκινήσει από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου και με εισιτήριο 3 ευρώ η Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης και συγκεκριμένα τους «Απάχηδες των Αθηνών» (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) (οι δύο ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς geo-blocking).
Το εορταστικό αφιέρωμα της Ταινιοθήκης περιλαμβάνει, επίσης, σινεφίλ ταινίες από τον σύγχρονο κινηματογράφο, με έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με τη Weirdwave.
Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας από το 1978 έως το 2017, που ξεχωρίζουν θεματικά και αισθητικά. Έρχονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Κάνες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Λοκάρνο) και κάποιες έχουν σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους, όπως Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: Ποίηση χωρίς τέλος (Endless Poetry) του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι (Γαλλία-Χιλή), Λουλούδια (Loreak) των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα (Ισπανία), Ζάμα (Zama) της Λουκρέσια Μαρτέλ (Αργεντινή), Επίσημη Ιστορία (The Official Story) του Λουίς Πουέντζο (Αργεντινή), Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι (The Happiest Day in the Life of Olli Maki) του Γιούχο Κουοσμάνεν (Φινλανδία) και η κλασική ταινία Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Γερμανία).
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr) και στη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/tainiothikigr.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χριστουγεννιάτικη κωμωδία «The Man with the Bag» θα είναι διαθέσιμη στο Prime Video από τις 2 Δεκεμβρίου
19 χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι, το Animasyros έχει γίνει μέρος της ζωής της Ερμούπολης
Εξελίσσεται σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς
Οι θέσεις από την εξηκοστή ως την εικοστή πρώτη
Εξελίσσεται σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της χρονιάς
Από το «Top Gun: Maverick» και το «Anyone But You» μέχρι την αποτυχία του «The Running Man»
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης αναλαμβάνει ρόλο curator στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε στη Σύρο το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων
Ο 80χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ότι η εμμονή του με τη φυσική του κατάσταση τον οδήγησε σε διατροφική διαταραχή
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.