- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Μόνος Στο Δάσος»: Η Ευρώπη του Ψυχρού Πολέμου μέσα από τον φακό
Μία μαυρόασπρη εποχή φωτογραφημένη από τον Κωνσταντίνο Πίττα
Το ντοκιμαντέρ «Μόνος Στο Δάσος» σε πρώτη προβολή από την ΕΡΤ - Tα «ξεχασμένα» αρνητικά του Κωνσταντίνου Πίττα αναβιώνουν τη χωρισμένη Ευρώπη, 25 χρόνια μετά.
Το ντοκιμαντέρ «Μόνος Στο Δάσος» του Λευτέρη Φυλακτού προβάλλεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή από την ΕΡΤ σήμερα το βράδυ στις 22:00. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στις 30.000 φωτογραφίες που τράβηκε ο Κωνσταντίνος Πίττας καθώς ταξίδεψε την Ευρώπη του Ψυχρού Πολέμου για πέντε χρόνια.
Ο Κωνσταντίνος Πίττας ταξίδεψε μόνος σε όλη την Ευρώπη από το 1984 μέχρι το 1989 και έβγαλε 30.000 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στόχος του ήταν να φτιάξει ένα βιβλίο με τους Ευρωπαίους - πίσω και από τις δύο πλευρές του «Σιδηρού Παραπετάσματος» - ενωμένους.
Έβγαλε την τελευταία φωτογραφία στο Τείχος του Βερολίνου μια μέρα μετά την πτώση του. Αλλά, καθώς το όνειρο του ήταν η ενωμένη Ευρώπη, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, πίστεψε ότι το σχέδιό του δεν είχε νόημα. Έβαλε τα αρνητικά σε ένα κουτί και τα ξέχασε για 25 χρόνια.
Μετά από 25 χρόνια, το 2014 ανακάλυψε την φωτογραφική μηχανή και τα ξεχασμένα αρνητικά. Τον χειμώνα του 2019, στην τριακοστή επέτειο της επανένωσης, ο Πίττας επισκέπτεται το Βερολίνο και άλλες πρωτεύουσες για να ξαναζήσει το ταξίδι, την «νεανική του τρέλα», σε μια άλλη πλέον Ευρώπη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από συνεργάτης του Ρομπέρτο Ροσελίνι έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του ευρωπαϊκού ερωτικού κινηματογράφου
Ο Ιρλανδός ηθοποιός, που υποδύθηκε τον 007 σε τέσσερις ταινίες από το 1995 έως το 2002
Πρόκειται για έναν απολαυστικό συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης, με το κουίρ στοιχείο να εμφανίζεται σε κάθε σεκάνς και να δένει υποδειγματικά με το μέινστριμ.
Η μητρότητα σε γκορ αισθητική και με στοιχεία μεταφυσικού τρόμου –που φτάνει στα όρια του body horror– σε ένα φιλμ που παρακολουθείται με άνεση λόγω της ατμόσφαιράς του
Το πολιτικό στοιχείο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ταραχώδη διαδρομή των πρωταγωνιστών της ταινίας.
Ο Μάλκοβιτς, που πρωταγωνιστεί, κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στη Βενετία και θεωρείται ήδη ο βασικός υποψήφιος και για το Όσκαρ.
Aνεβαίνει το όνομα της στις στοιχηματικές εταιρείες
Ο 63χρονος ηθοποιός αιφνιδίασε τους περαστικούς προκαλώντας χάος με τα καμώματά του
Ποιος θα ενσαρκώσει τον θρυλικό Βρετανό πράκτορα στην 26η ταινία του κινηματογραφικού franchise;
Οι ταινίες που ξεχωρίζουν, οι σημαντικές βραβεύσεις, οι επιλογές του Λάσε και οι καλεσμένοι στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης.
Ο βραβευμένος ηθοποιός περιγράφει στα απομνημονεύματά του τα δύσκολα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας
Η Σερ τιμήθηκε για την ερμηνεία της στο «Moonstruck»
Ένα γοτθικό μυστήριο με φόντο τα Χάιλαντς της Σκωτίας γεμάτο ίντριγκες και προδοσίες
Δώδεκα ημέρες γεμάτες προβολές, εκπαιδευτικές δράσεις και συναντήσεις με την τοπική κοινωνία
Ενόψει του reboot του franchise
Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών πριν 18 χρόνια
Γιατί το Devils του Κεν Ράσελ χρειάστηκε να περιμένει τόσο πολύ
Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην 39η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.