- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κριτική ταινίας: Μόνοι στο Παρίσι (Deux Moi)
Μοναξιά τους όλα
Κριτική για την ταινία «Μόνοι στο Παρίσι (Deux Moi) » του Σεντρίκ Κλαπίς με τους Φρανσουά Σιβίλ, Ανά Ζιραρντό, Καμίλ Κοτίν, Φρανσουά Μπερλεάν, Σιμόν Αμπκαριάν
Ο Ρεμί κινδυνεύει με απόλυση, όταν στην εταιρεία που εργάζεται κάποια ρομπότ προορίζονται να αντικαταστήσουν μέλη του προσωπικού. Η Μελανί είναι ερευνήτρια σε επιστημονικό εργαστήριο, προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της και κατοικεί δίπλα ακριβώς στο Ρεμί. Παρότι ακολουθούν καθημερινά το ίδιο δρομολόγιο δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.
Ευτυχώς η φλυαρία, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του γαλλικού σινεμά, απουσιάζει στη δημιουργία του Κλαπίς, ο οποίος κατασκευάζει ένα οπτικό ευφυολόγημα με βάση κάποια χορογραφημένα γκαγκ (σε πολλές σκηνές οι Ρεμί και Μελανί περπατούν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να δίνουν καμιά σημασία) ή σκηνές που διαθέτουν χιούμορ και ελαφρότητα, σαν εκείνες που οι φίλες της Μελανί προσπαθούν να την πείσουν να βγάλει γκόμενo από τα δημοφιλή σάιτ γνωριμιών τύπου. Τούτη όμως η ελαφρότητα που διαπερνά πέρα ως πέρα τη ραχοκοκαλιά του «Μόνοι στο Παρίσι» επηρεάζει και την τελική ετυμηγορία ενός έργου απλώς συμπαθητικού και με καλόκαρδη αντίληψη παρά το σοβαρό του θέματος με το οποίο καταπιάνεται. Η αίσθηση του χαοτικού, απρόσωπου και αφιλόξενου Παρισιού δίνεται από κάποιες εικόνες προβλέψιμα καυστικές (τα βαγόνια του μετρό με ανθρώπους που κάθονται απέναντι ο ένας από τον άλλο αλλά δεν ανταλλάσσουν ούτε βλέμμα), που δεν βρίσκουν πάντα τον στόχο τους. Συγκρατημένα αισιόδοξος πάντως δηλώνει ο Κλαπίς, που θεωρεί ότι ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες ο αληθινός έρωτας θα βρει κάποια στιγμή τον δρόμο του και θα ανθίσει.
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Σιβίλ, Ανά Ζιραρντό, Καμίλ Κοτίν, Φρανσουά Μπερλεάν, Σιμόν Αμπκαριάν
INFO
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σέντρικ Κλάπις
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Φρανσούα Μπερλέαν, Σάιμον Αμπκαριάν, Άι Χαϊντάρα, Φρανσουά Σιβίλ, Άνα Ζιραρντό, Πολ Χάμι, Καμίλ Κοτίν, Ρεμπέκα Μάρντερ
- χρονολογια: 2019
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.