- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δείτε την ταινία μικρού μήκους «Fox» της Ζακλίν Λέντζου στο YouTube
Διαθέσιμη μέχρι τις 26 Απριλίου στο πλαίσιο της δράσης «Meet the Future»
H αριστουργηματική ταινία μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου διαθέσιμη για λίγες ώρες στο YouTube κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube και προβάλλει δωρεάν για το κοινό, μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019. Η δράση «Meet the Future» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.
Πρόκειται για σκηνοθέτες που έχουν επιλεγεί με μικρού μήκους ταινία τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, στα προγράμματα των 13 μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Νέα Υόρκη, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Μπουσάν) ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.
«Για τις επόμενες μέρες, στο YouTube κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βλέπουμε όλοι μαζί δωρεάν, τις μικρού μήκους ταινίες των σκηνοθετών. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να απολαύσουμε το έργο τους αυτές τις δύσκολες μέρες της απομόνωσης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την ενέργεια.
H αριστουργηματική «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, που ξεχώρισε και προβλήθηκε σε διεθνείς διοργανώσεις, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας πως δεν της ανήκει μόνο το μέλλον αλλά και πως το νέο ελληνικό σινεμά έχει πολλά να δείξει, αναρτήθηκε αυτές τις μέρες και θα είναι διαθέσιμη online για λίγες ώρες.
Η δημιουργός που διαγωνίστηκε στο τμήμα της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών με τη ταινία μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» και διακρίθηκε κερδίζοντας το πρώτο βραβείο, και πολλοί μπορεί να γνωρίζουν από το βιντεοκλίπ «Vittorio» του ΛΕΞ, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το «Fox» στην Athens Voice:
«Θεωρώ πως με τον τρόπο τους όλες οι ταινίες συνδέονται, συμπεριλαμβανομένης και της πτυχιακής μου ταινίας, ‘Μπλε Δεκατρία’. Αυτό συμβαίνει ασυνείδητα και διαισθητικά. Όπως όλα, έτσι και η ‘Αλεπού’ κάπως ασυνείδητα γεννήθηκε. Ξεκινώντας από μια συγκεκριμένη εικόνα, την εικόνα της ταφής. Γύρω από αυτό εξελίχθηκε το συναίσθημα που ήθελα να εξερευνήσω, ιδιαίτερα του ‘πριν’. Πριν την κακή είδηση, τις στιγμές πριν, κάπως αλλάξει η ζωή οριστικά».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toy Story 5, με 252.640 εισιτήρια
Ντακότα Τζόνσον και Έλεν Μπέρστιν υποδύονται τη θρυλική ηθοποιό όπως την ξέρουμε αλλά και όπως δεν τη γνωρίσαμε ποτέ
Η τεράστια επιτυχία της «Οδύσσειας» ανοίγει τον δρόμο, αλλά το υπέρογκο κόστος παραμένει εμπόδιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.