- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δείτε την ταινία μικρού μήκους «Fox» της Ζακλίν Λέντζου στο YouTube
Διαθέσιμη μέχρι τις 26 Απριλίου στο πλαίσιο της δράσης «Meet the Future»
H αριστουργηματική ταινία μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου διαθέσιμη για λίγες ώρες στο YouTube κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube και προβάλλει δωρεάν για το κοινό, μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019. Η δράση «Meet the Future» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.
Πρόκειται για σκηνοθέτες που έχουν επιλεγεί με μικρού μήκους ταινία τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, στα προγράμματα των 13 μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Νέα Υόρκη, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Μπουσάν) ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.
«Για τις επόμενες μέρες, στο YouTube κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βλέπουμε όλοι μαζί δωρεάν, τις μικρού μήκους ταινίες των σκηνοθετών. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να απολαύσουμε το έργο τους αυτές τις δύσκολες μέρες της απομόνωσης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την ενέργεια.
H αριστουργηματική «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, που ξεχώρισε και προβλήθηκε σε διεθνείς διοργανώσεις, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας πως δεν της ανήκει μόνο το μέλλον αλλά και πως το νέο ελληνικό σινεμά έχει πολλά να δείξει, αναρτήθηκε αυτές τις μέρες και θα είναι διαθέσιμη online για λίγες ώρες.
Η δημιουργός που διαγωνίστηκε στο τμήμα της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών με τη ταινία μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» και διακρίθηκε κερδίζοντας το πρώτο βραβείο, και πολλοί μπορεί να γνωρίζουν από το βιντεοκλίπ «Vittorio» του ΛΕΞ, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το «Fox» στην Athens Voice:
«Θεωρώ πως με τον τρόπο τους όλες οι ταινίες συνδέονται, συμπεριλαμβανομένης και της πτυχιακής μου ταινίας, ‘Μπλε Δεκατρία’. Αυτό συμβαίνει ασυνείδητα και διαισθητικά. Όπως όλα, έτσι και η ‘Αλεπού’ κάπως ασυνείδητα γεννήθηκε. Ξεκινώντας από μια συγκεκριμένη εικόνα, την εικόνα της ταφής. Γύρω από αυτό εξελίχθηκε το συναίσθημα που ήθελα να εξερευνήσω, ιδιαίτερα του ‘πριν’. Πριν την κακή είδηση, τις στιγμές πριν, κάπως αλλάξει η ζωή οριστικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.