- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο «Ad Astra» Μπραντ Πιτ και Τζέιμς Γκρέι είναι πέρα από κάθε φαντασία
Ο Μπραντ Πιτ θα μείνει στις κινηματογραφικές αίθουσες για όλον τον Σεπτέμβρη
Ad Astra: Ο Μπραντ Πιτ συγκινημένος που παίζει δίπλα στον Ντόναλντ Σάντερλαντ, στην ταινία του Τζέιμς Γκρέι
Λίγες εβδομάδες μετά την προβολή του «Once upon a time in Hollywood» ο Μπραντ Πιτ έρχεται και πάλι στους ελληνικούς κινηματογράφους, αυτήν την αφορά σαν αστροναύτης σε… mission impossible. Στο «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι, o 55χρονος ηθοποιός θα υποδυθεί τον αστροναύτη Ρόι ΜακΜπράιντ) καθώς ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη.
Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας που έρχεται από την Odeon στις 19 Σεπτεμβρίου, ο ΜακΜπράιντ είναι ο αρχηγός της αποστολής που θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη κεραία που έχει υπάρξει ποτέ. Σκοπός αυτής της αποστολής είναι η αναζήτηση ανώτερης μορφής ζωής. Ένα ξαφνικό βραχυκύκλωμα όμως, παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Το πρακτορείο των ΗΠΑ πιστεύει πως αυτές η έκρηξη είναι αποτέλεσμα των κοσμικών ακτινών που προκλήθηκαν έπειτα από έκρηξη κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, υπό την ονομασία Σχέδιο Λίμα. Η εν λόγω αποστολή έλαβε χώρα κοντά στον Κρόνο πριν από αρκετά χρόνια και τα μέλη του πληρώματος χάθηκαν στο διάστημα.
Διοικητής εκείνης της αποστολής δεν ήταν άλλος παρά ο πατέρας του, Κλίφορντ ΜακΜπράιντ, τον οποίο υποδύεται Τόμι Λι Τζόουνς (Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους), ένας θρυλικός αστροναύτης που αγνοείται τα τελευταία 16 χρόνια. Αν και ο Ρόι δεν τον έχει δει από την ηλικία των 16 ετών, δεν έπαψε να τον έχει ως είδωλο. Έμαθε από εκείνον να παίρνει ρίσκα και να αναζητά απαντήσεις για τα πάντα στο απέραντο διάστημα.
Ο Τζέιμς Γκρέι ισχυρίζεται πως η πρώτη του έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας υπήρξε όταν διάβασε για τη δουλειά του βραβευμένου με Νόμπελ φυσικού Ενρίκο Φέρμι, γνωστός για την κατασκευή του πρώτου ατομικού αντιδραστήρα το 1942. Ο Φέρμι πίστευε πως κατά 90% η νοτιοδυτική πλευρά των ΗΠΑ θα εξαφανίζονταν τη στιγμή που ο άνθρωπος θα κατάφερνε να χωρίσει το άτομο στα δύο.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε έκπληκτος που ο Μπραντ Πιτ συμφώνησε να παίξει το ρόλο του Ρόι ΜακΜπράιντ. «Στα προηγούμενα χρόνια, ο Μπραντ και εγώ είχαμε κάνει προσπάθειες να συνεργαστούμε μαζί σε μια ταινία αλλά τα προγράμματά μας δε μας άφηναν δυστυχώς περιθώριο. Αυτή τη φορά, όμως, καταφέραμε να το πετύχουμε. Χάρηκα πολύ.», λέει ο Γκρέι. «Ο Μπραντ προσέχει τα πάντα. Είναι οξυδερκής και καλός φίλος προς τον σκηνοθέτη, όχι μόνο επειδή είναι και παραγωγός στη συγκεκριμένη ταινία, αλλά είναι και ένας ηθοποιός που βοηθάει. Δεν ενδιαφέρεται μονάχα για το ρόλο του, τον ενδιαφέρει όλη η ιστορία. Πρόκειται για έναν αστέρα του κινηματογράφου που διαθέτει χάρισμα και εκπληκτικό ταλέντο. Λαμβάνει τις οδηγίες του σκηνοθέτη και τις πηγαίνει σε άλλο επίπεδο».
Ταυτόχρονα ο Μπραντ Πιτ συμπληρώνει για τον Ντόναλντ Σάδερλαντ που επίσης παίρνει μέρος στην ταινία ότι «Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να συνεργαστώ με τον αξεπέραστο Ντόναλντ Σάδερλαντ. Είμαι θαυμαστής του, μιας και έχει παίξει σε πολλές αγαπημένες μου ταινίες. Ήταν μοναδική εμπειρία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.