- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας πιστός άντρας: Μία σύγχρονη ρομαντική κωμωδία με γαλλικό αέρα
Μία σύγχρονη κωμωδία ηθών που έχει αποσπάσει το Βραβείο Σεναρίου του San Sebastian
Η νέα ταινία του Λουί Γκαρέλ έχει ως αφετηρία της την απλή ιδέα ότι συχνά όλοι μας αμφιβάλλουμε για τα συναισθήματά μας
Στις ρομαντικές και συναισθηματικές ταινίες έχουμε συνηθίσει τους χαρακτήρες να μιλάνε και να δείχνουν τα συναισθήματά τους, έτσι ώστε σχεδόν κάθε στιγμή να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι σκέφτονται. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει στο «Ένας Πιστός Άντρας», την νέα ταινία του Λουί Γκαρέλ, που έχει αποσπάσει το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου San Sebastian και την οποία ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει ως μία σύγχρονη κωμωδία ηθών.
Πρόκειται για μία ταινία-φόρο τιμής στο κίνημα nouvelle vague με έντονο γαλλικό αέρα, η οποία έχει ως βάση της την πολύ απλή ιδέα ότι συχνά όλοι μας αμφιβάλλουμε για τα συναισθήματά μας. Σε αυτήν το σενάριο του Ζαν-Κλοντ Καριέρ παρακολουθεί τον Αμπέλ (Λουί Γκαρέλ) και τη Μαριάν (Λετίσια Κάστα), οι οποίοι συναντιούνται 8 χρόνια μετά τον χωρισμό τους στην κηδεία του πρώην κολλητού του πρώτου και συντρόφου της δεύτερης, Πολ. Οι δυο τους συνειδητοποιούν ότι τους έχει λείψει να είναι μαζί και προσπαθούν να επανεκκινήσουν τη σχέση τους και να μάθουν ξανά ο ένας τον άλλον, αλλά συναντάνε εμπόδια από τις μηχανορραφίες του 8χρονου γιου της Μαριάν, Ζοζέφ, που θεωρεί ότι ο Αμπέλ του κλέβει την μητέρα, και της αδερφής του Πολ, Εβ (Λίλι-Ρόουζ Ντεπ), που είναι χρόνια ερωτευμένη με τον Αμπέλ και απειλεί την Μαριάν με πόλεμο, αν δεν της τον παραχωρήσει.
Ο Γκαρέλ θεωρεί ότι το θέμα της ταινίας του είναι αρκετά συνηθισμένο, αλλά η προσέγγισή του τού δίνει μία φρέσκια και συναρπαστική αύρα, αντίθετη από αυτή των συνήθως φορτισμένων ψυχολογικών δραμάτων. Ο σκηνοθέτης θέλησε να δημιουργήσει κάτι πιο κοντά σε διήγημα, παρά σε μυθιστόρημα, του οποίου όλο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο γεγονός ότι «το κοινό, χωρίς πρόσβαση στα συναισθήματα των χαρακτήρων, μπορεί να προβάλει ό,τι θέλει πάνω τους. Φαντάστηκα τον πρωταγωνιστή σαν έναν αθώο άντρα, κάποιον που ξαναγεννιέται συνεχώς. Τον συναρπάζουν τα πάντα, όπως τους ήρωες του βουβού κινηματογράφου, για παράδειγμα τον Buster Keaton, που δεν προσπαθεί να ανακαλύψει τι γίνεται όταν μία γλάστρα πέφτει στο κεφάλι του, αλλά αναρωτιέται αν έχει ματώσει».
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 23 Μαΐου.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σχόλια του υποψήφιου για Όσκαρ ηθοποιού για την όπερα και το μπαλέτο προκάλεσαν έντονη αντίδραση
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πιο ανοιχτή κούρσα των τελευταίων ετών
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη βραδιά, τα τελικά προγνωστικά για τις μεγάλες κατηγορίες
Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου
Η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου μπαίνει στην τελική ευθεία
Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ ξανά στους εμβληματικούς ρόλους - Πρεμιέρα στις 1 Μαΐου
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.