- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Τζόντι Φόστερ αποκαλύπτει πόσο φοβόταν τον Άντονι Χόπκινς
Στην καλτ πλέον ταινία τρόμου «Η Σιωπή των Αμνών»
Υποδυόταν την εκπαιδευόμενη πράκτορα του FBI που κλήθηκε να συνεργαστεί με τον κανίβαλο εγκληματία «Χάνιμπαλ Λέκτερ» στην καλτ ταινία τρόμου «Η Σιωπή των Αμνών». Μια ταινία - σταθμός που τρόμαξε πολύ κόσμο ακόμα και την ίδια την πρωταγωνίστρια.
Η Τζόντι Φόστερ, 56 ετών σήμερα, αποκαλύπτει πόσο πολύ είχε φρικάρει με τον συμπρωταγωνιστή της Άντονι Χόπκινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ψυχολογικού θρίλερ το 1991.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IndieWire η αμερικανίδα ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία της στον ρόλο της Κλαρίς Στάρλινγκ στο συνέδριο SXSW στο Όστιν του Τέξας.
«Η ταινία δεν ήταν παίξε γέλασε», ανέφερε η Τζόντι Φόστερ και πρόσθεσε, «ειδικά οι σκηνές της ανάκρισης με τον Χόπκινς με είχαν κλονίσει».
Η ηθοποιός υπογράμμισε: «Δεν με τρόμαξε η ταινία. Αυτός που με φόβιζε ήταν ο Άντονι Χόπκινς».
Η Φόστερ αποκάλυψε ότι οι διάσημες σκηνές της με τον Χόπκινς δεν έγιναν με τους δύο ηθοποιούς να αντικρίζουν ο ένας τον άλλον, πρόσωπο με πρόσωπο. «Όσο γύριζα τις σκηνές με τον δρ. Λέκτερ το μόνο που άκουγα ήταν μια αποσπασματική, ασώματη, τρομακτική φωνή χωρίς πρόσωπο. Έπρεπε να κοιτώ την κάμερα και να προσποιούμαι ότι αυτός είναι μέσα στο πλάνο», εξήγησε η Φόστερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tότε βραβεύτηκαν μόνο εκπομπές οι οποίες παράγονταν και προβάλλονταν τοπικά στην περιοχή του Λος Άντζελες
Το σινεμά, ο Καποδίστριας και ο μύθος της ιστορικής αλήθειας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.