- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέσα από την ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου, ο Αλέξης γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου.
Το πρώτο ευρωπαϊκό computer screen movie (όλη η δράση δίνεται μέσω των οθόνων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λάπτοπ και κινητά) που κέρδισε το βραβείο νεότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι ένα πρωτόλειο με αδυναμίες αλλά και αρετές. Στις πρώτες εντοπίζουμε κάποιες γραφικές καταστάσεις ή σκηνές που δύσκολα πείθουν για τον ρεαλισμό τους (ο στραγγαλισμός της κοπέλας που παρακολουθεί live ο ήρωας), αλλά δεν γίνεται να παραβλέψουμε και τα καλά ενός φιλμ που διαθέτει εκτός από φρεσκάδα και πίστη σε ένα προσωπικό όραμα που φαίνεται να έχει μέλλον. Κυρίως η ταινία καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας χάρη στην εύστοχη τεχνική με την οποίο συνδυάζει τη σινεφιλία (το σπίτι του ήρωα που σπουδάζει κινηματογράφο είναι ένας φόρος τιμής στον Χίτσκοκ και το σινεμά του φανταστικού) με τη δηκτική ματιά πάνω στην εξάρτηση του ανθρώπου από το διαδίκτυο. Επίσης το «Scopophilia», όπως δηλώνει κι ο τίτλος του, διαθέτει τις βασικές αρχές μια ψυχαναλυτικής θεωρίας που αποθεώνει κυρίως τη δύναμη της εικόνας και την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί σε εκείνους που απολαμβάνουν να κοιτάζουν. Γενικώς αλλά και ειδικώς, όπως φαίνεται και στην περίπτωση του παγιδευμένου ήρωα της ταινίας.
Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Ηλέκτρα Καρτάνου, Κωνσταντίνος Λιάρος, Τζόυς Ευείδη, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Ματίνα Κουλουριώτη, Στέλλα Νούλη
INFO
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ναταλία Λαμπροπούλου, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζόυς Ευείδη, Ματίνα Κουλουριώτη, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κωνσταντίνος Λιάρος, Στέλλα Νούλη, Θάνος Φερεντζέλης
- χρονολογια: 2018
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.