- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Το Adventure Film Festival επιστρέφει για 5η χρονιά
3 & 4 Νοεμβρίου στο Θέατρο Pierce – The American College of Greece
Το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ, αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά σε καινούργιο χώρο και με ανανεωμένη σύσταση, παρουσιάζοντας για μια ακόμα φορά, μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέσεις φωτογραφίας και φυσικά καθηλωτικές ομιλίες από διακεκριμένα ονόματα του αθλητισμού και της δράσης, που συνθέτουν ένα μοναδικό στο είδος του θεματικό και θεαματικό γεγονός.
Το Adventure Film Festival Greece είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη γιορτή των υπαίθρων δραστηριοτήτων, καθώς κατά τα 4 προηγούμενα χρόνια πάνω από 8,000 άτομα το τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν το θέατρο κατά τις προβολές των 87 ταινιών, απόλαυσαν 26 ομιλίες και θαύμασαν 16 εκθέσεις φωτογραφίας, όλα με θέμα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του ανθρώπου, μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης.
Στο επετειακό 5ο AFF, στο Θέατρο Pierce – The American College of Greece, αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους συνθέτοντας την διήμερη γιορτή που έγινε θεσμός. Όλοι οι λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης θα είναι εκεί.
Το Adventure Film Festival περιλαμβάνει
Κινηματογραφικές Παραγωγές
Το φετινό πρόγραμμα πλαισιώνουν 12 προβολές ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας και μέσα από τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πρωτόγνωρα μέρη και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες.
Οι θεατές, μέσα από τις παραγωγές, θα ζήσουν με μια κοινότητα αυτοχθόνων και θα διδαχτούν από αυτούς πώς να φτιάξουν ένα κανό που στη συνέχεια θα τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι ζωής. Θα βιώσουν ένα ταξίδι αναζήτησης του παλαιότερου ουρανού του κόσμου. Για κάποιους, ο ωκεανός είναι ένα φοβερό και επικίνδυνο μέρος. Αλλά για τους επισκέπτες του AFF, είναι ένας απέραντος κόσμος διασκέδασης, ελευθερίας και ευκαιριών όπου το κοινό μπορεί να απολαύσει στο έπακρο. Παγιδευμένοι στη «μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο», στην Γάζα, όπου μαίνεται ο πόλεμος, θα γνωρίσουν μια νέα γενιά ανθρώπων, η οποία ζει και δημιουργεί εμπειρίες στα κύματα. Τέλος, μέσα από την διαδικασία διαρκούς κίνησης που εγείρει ερωτήματα, θα αναρωτηθούν: «Μπορεί το τρέξιμο να σώσει ένα τροπικό δάσος;»
Φωτογραφικές εκθέσεις
Εικόνες τραβηγμένες από καταξιωμένους έλληνες καλλιτέχνες θα κοσμούν τους χώρους του φεστιβάλ ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στις ομορφότερες outdoor «στιγμές» της Ελλάδας και του κόσμου.
* Όλγα Στεφάτου - Solar Impulse, Η Ιστορική πτήση
* Ανδρέας Μεσσήνης - Οι ανώτεροι σκοτεινοί κήποι του ουρανού
* Πελαγία Καρανικόλα - African Color
* Στέφανος Κόντος – On a single breath
Ομιλίες / Παρουσιάσεις
Σύγχρονοι «θρύλοι» του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού θα μιλήσουν στο κοινό με στόχο να εμπνεύσουν αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντες δραστηριοποίησης της ελληνικής κοινότητας.
* Λεωνίδας Αθανασόπουλος: Ένας ασυνήθιστος τρόπος για πιο δυνατές εμπειρίες και περιπέτειες
* Βανέσα Αρχοντίδου & Χριστίνα Φλαμπούρη: A woman can be
* Δημήτρης Κορρές: Η περιπέτεια ως ανάγκη στις «τακτοποιημένες κοινωνίες»
* Eric Hjorleifson: Skiing is my dancing
Θεατρικό παιχνίδι
Η παιδαγωγική ομάδα «Σβούρες» θα πραγματοποιήσει για τους μικρούς φίλους της περιπέτειας θεατρικό παιχνίδι την Κυριακή 18:30 – 20:30 (2η περίοδος).
Info: 3&4/11, Θέατρο Pierce – The American College of Greece. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.adventurefilmfestival.gr. Διοργάνωση: WAYOUT ADVENTURES
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικές ήταν συντριπτικά θετικές, με την ταινία να συγκεντρώνει ποσοστό 95% στο Rotten Tomatoes
Πότε θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη Πέμπτη
Γιατί δημιουργήθηκαν ερωτήματα
Το 1974 μάς χάρισε μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες της καριέρας του ως «Νομοταγής Πολίτης»
Συντονίζει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος - Την Kυριακή 4 Οκτωβρίου
Η νέα εκδοχή του Ζακ Κρέγκερ συγκεντρώνει 97% στο Rotten Tomatoes
Το νέο φιλμ της Marvel ξεπέρασε το Star Wars: The Force Awakens, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ δεκαετίας
Η προβολή του αυτοκαταστροφικού ήρωα και η δυναμική του ρόλου είναι τόσο έντονη, που επηρεάζει ολοκληρωτικά το έργο
Η ταινία του Ούγγρου Πάλφι κερδίζει εύκολα τον θεατή, όχι μόνο λόγω της χορταστικής δράσης, αλλά και με τη δύναμη της παραβολής της
Εξαιρετική η ερμηνεία της Λεά Σεϊντού, που δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να προσδώσει αληθοφάνεια στον χαρακτήρα της διαλυμένης γυναίκας.
Ο συνδυασμός της κρίσης των ηθικών αξιών της Ευρώπης με τον πρωταρχικό ρόλο των καλλιτεχνών ή τη δυαδικότητα ως κομβικό στοιχείο της ψυχανάλυσης είναι θέματα που δύσκολα τα κουμαντάρει ο Ιρανός
Πολυαναμενόμενες παραγωγές και μεγάλα blockbuster αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας - Πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου
Η μοναδική ταινία στην οποία έχουν συνεργαστεί είναι το «Interview with the Vampire» του 1994
Η Δανέζα ηθοποιός Ματίλντε Άρσελ επέστρεψε στην Κοπεγχάγη πριν την απονομή για να δηλώσει άνεργη
Από το «σχεδόν αριστούργημα» έως μια «δημιουργό που αξίζει να παρακολουθούμε», οι διεθνείς κριτικές για την ταινία της
Οι ταινίες που προβάλλονται υπηρετούν τη γενική θεματική ΡΕΥΜΑ / CURRENT, ένα πρόγραμμα σύγχρονων ντοκιμαντέρ σε επιμέλεια της πολιτιστικής παραγωγού και εικαστικού Αντιγόνης Παπαντώνη.
«Μπορεί να σταθεί μόνη της», δήλωσε η «Μόνικα» από «Τα Φιλαράκια»
Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.