Κινηματογραφος

Το Roma του Αλφόνσο Κουαρόν στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Νοέμβριο θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_roma1.jpg

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ εξασφάλισε άδεια από το Netflix για να παρουσιάσει την ταινία σε ειδική φεστιβαλική προβολή. Ως γνωστόν το «Roma», ένα βαθιά προσωπικό, ημιαυτοβιογραφικό, ασπρόμαυρο βραδυφλεγές δράμα του Κουαρόν για τους αφανείς ήρωες της ιστορίας, αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι και ύστερα από μια φεστιβαλική πορεία με σταθμούς μεταξύ άλλων τα Τέλιουραϊντ, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Ζυρίχη και Λονδίνο, θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στη Θεσσαλονίκη.

thumbnail_roma.jpg

Η ταινία θα διανεμηθεί στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ θα προβληθεί και σε επιλεγμένες αίθουσες σε ορισμένες χώρες στον κόσμο με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν υψηλές προδιαγραφές προβολής, σε ανάλυση εικόνας 4Κ και με σύστημα ήχου Dolby Surround 7,1. Γι αυτό το λόγο, το Φεστιβάλ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος ήχου στο Ολύμπιον, προκειμένου να απολαύσει το κοινό την ταινία όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο δημιουργός της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"The Mother of Nepal" documentary Trailer
«Η Μητέρα του Νεπάλ»: Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη σκληρή πραγματικότητα της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking), της σεξουαλικής κακοποίησης και της έμφυλης εκμετάλλευσης

You Can See Everything - Μπορείς να δεις τα πάντα: Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, σύμπραξη του κωμικού Νέιθαν Φίλντερ και του σκηνοθέτη Λανς Όπενχαϊμ
Μπορείς να δεις τα πάντα; Ο Νέιθαν Φίλντερ, η Ελίζαμπεθ Χολμς και το ντοκιμαντέρ που έγινε φαινόμενο

Το «You Can See Everything» έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια μυστική πρεμιέρα, ρεκόρ εισπράξεων και κριτικές που σπάνια διαβάζει κανείς για ντοκιμαντέρ.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY