- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μία Έμα για τις «Μικρές Κυρίες» (εικόνες, video)
Η Γουάτσον κέρδισε τον ρόλο από την πολυάσχολη Στόουν
Η Έμα Γουάτσον είναι έτοιμη να υποδυθεί μία από τις «Μικρές Κυρίες» της Λουΐζας Μέι Άλκοτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Page Six η Γουάτσον θα αναλάβει τον ρόλο που αρχικά είχε προταθεί στην Έμα Στόουν, η οποία όμως δεν τον αποδέχτηκε καθώς έχει πολλές άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μεταξύ άλλων την προώθηση της ταινίας The Favourite, του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.
Οι ρόλοι βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας κι έτσι δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τις αδελφές θα υποδυθεί η Γουάτσον.
Την ταινία γράφει και σκηνοθετεί η Γκρέτα Γκέργουιγκ και μαζί με την Γουάτσον θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία η Μέριλ Στριπ, η Λόρα Ντερν, η Σίρσα Ρόμαν, ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Φλόρενς Πιούκ.
Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα Λουίζα Μέι Άλκοτ που εκδόθηκε σε δύο τόμους, το 1868 και 1869, και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες λογοτεχνικές ιστορίες.
Η υπόθεση ακολουθεί τα βήματα των αδερφών Μαρς, Μεγκ, Τζο, Μπεθ και Έιμι και της μητέρας τους Μάρμι. Οι πέντε τους αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έφερε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος, με τον πατέρα τους να λείπει εργαζόμενος ως πάστορας και τις ίδιες να ζουν χωρίς οικονομικούς πόρους.
Η ιστορία των τεσσάρων αδερφών έχει γνωρίσει πολλές μεταφορές, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Αρχίζοντας από τα έτη 1917 και 1918 (όταν και μετενσαρκώθηκε στον βουβό κινηματογράφο) ως ταινία γυρίστηκε άλλες τέσσερις φορές, το 1933 από τον Τζορτζ Κιούκορ, το 1949 από τον Μέρβιν Λίροϊ, το 1978 από τον Ντέιβιντ Λόουελ Ριτς και το 1994 από τη Τζίλιαν Άρμστρονγκ.
Στον χώρο της τηλεόρασης ξεκίνησε την παρουσία του ως μιούζικαλ το 1958 για το κανάλι CBS, ως animation στη δεκαετία του 1980 και το 2012 ως τηλεταινία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.