- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μία Έμα για τις «Μικρές Κυρίες» (εικόνες, video)
Η Γουάτσον κέρδισε τον ρόλο από την πολυάσχολη Στόουν
Η Έμα Γουάτσον είναι έτοιμη να υποδυθεί μία από τις «Μικρές Κυρίες» της Λουΐζας Μέι Άλκοτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Page Six η Γουάτσον θα αναλάβει τον ρόλο που αρχικά είχε προταθεί στην Έμα Στόουν, η οποία όμως δεν τον αποδέχτηκε καθώς έχει πολλές άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μεταξύ άλλων την προώθηση της ταινίας The Favourite, του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.
Οι ρόλοι βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας κι έτσι δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τις αδελφές θα υποδυθεί η Γουάτσον.
Την ταινία γράφει και σκηνοθετεί η Γκρέτα Γκέργουιγκ και μαζί με την Γουάτσον θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία η Μέριλ Στριπ, η Λόρα Ντερν, η Σίρσα Ρόμαν, ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Φλόρενς Πιούκ.
Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα Λουίζα Μέι Άλκοτ που εκδόθηκε σε δύο τόμους, το 1868 και 1869, και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες λογοτεχνικές ιστορίες.
Η υπόθεση ακολουθεί τα βήματα των αδερφών Μαρς, Μεγκ, Τζο, Μπεθ και Έιμι και της μητέρας τους Μάρμι. Οι πέντε τους αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έφερε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος, με τον πατέρα τους να λείπει εργαζόμενος ως πάστορας και τις ίδιες να ζουν χωρίς οικονομικούς πόρους.
Η ιστορία των τεσσάρων αδερφών έχει γνωρίσει πολλές μεταφορές, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Αρχίζοντας από τα έτη 1917 και 1918 (όταν και μετενσαρκώθηκε στον βουβό κινηματογράφο) ως ταινία γυρίστηκε άλλες τέσσερις φορές, το 1933 από τον Τζορτζ Κιούκορ, το 1949 από τον Μέρβιν Λίροϊ, το 1978 από τον Ντέιβιντ Λόουελ Ριτς και το 1994 από τη Τζίλιαν Άρμστρονγκ.
Στον χώρο της τηλεόρασης ξεκίνησε την παρουσία του ως μιούζικαλ το 1958 για το κανάλι CBS, ως animation στη δεκαετία του 1980 και το 2012 ως τηλεταινία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.