Κινηματογραφος

Ένα «κινούμενο έργο τέχνης» αφιερωμένο στις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του Vincent Van Gogh

Μια ιστορία μυστηρίου για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό του

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυκύτταρη καταιγίδα με σπάνιο σχηματισμό shelf cloud πάνω από την Καβάλα part2

Μέσα από τη ταινία Loving Vincent «ζωντανεύουν» οι πίνακες του Vincent Van Gogh στην μεγάλη οθόνη για να πουν την ιστορία του. Μια ιστορία μυστηρίου για τις τελευταίες 6 εβδομάδες της ζωής του και τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό του.

900x500_loving_vincent.png

Το μυστήριο αυτό ήταν που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Dorotha Kobiela και του Hugh Welchman, οι οποίοι επιμελήθηκαν το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας. Εξερεύνησαν τα διαθέσιμα στοιχεία για τη ζωή του και τους πίνακές του ώστε να φτιάξουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου. Συνολικά τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη εξ’ ολοκλήρου στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, και μετά φωτογραφημένα, για να δώσουν την αίσθηση της κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο το Loving Vincent γοητεύει με τη μοναδικότητά του ξεφεύγοντας παράλληλα από τα στενά όρια μιας απλής βιογραφίας.

Για την παραγωγή της ταινίας έγινε πρώτα το σενάριο και το storyboard, στη συνέχεια το animation στον υπολογιστή και τέλος η αποτύπωση των πινάκων καρέ-καρέ. Τα γυρίσματα έλαβαν μέροςστη Βαρσοβία και στο Λονδίνο ενώ το animation των πινάκων πήρε δύο χρόνια και έγινε στην Πολωνία. Η παραγωγή έλαβε 5.000 αιτήσεις από ζωγράφους από όλο τον κόσμο. Μόνο για την αρχική σκηνή, που βασίζεται στον πασίγνωστο πίνακα «Έναστρη νύχτα» και διαρκεί 30’’, χρειάστηκαν 18 μήνες δουλειάς!

Συνολικά, χρειαστήκαν 10 χρόνια παραγωγής, 65.000 πίνακες και 125 καλλιτέχνες.

500x500_loving_vincent.jpg

Το κινηματογραφικό αυτό αριστούργημα είναι ένα «πάντρεμα» της αγάπης για την τέχνη και της τεχνολογίας, η οποία ολοένα εξελίσσεται, συναρπάζει και εκπλήσσει σε όλα τα επίπεδα. 

Η Vodafone θα είναι πάντα να εκεί να μας το υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο. 


Για περισσότερα συναρπαστικά νέα γύρω από τη τεχνολογία, επισκεφτείτε το YouTube channel της Vodafone.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ