- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Λαρς Φον Τρίερ σόκαρε τις Κάννες στην επιστροφή του και προκάλεσε αντιδράσεις
Επιστροφή με ωμότητα για τον Δανό εικονοκλάστη
Ο Λαρς Φον Τρίερ αρέσκεται στις ωμές εικόνες και η επιστροφή του στις Κάννες ήταν τόσο επεισοδιακή όσο και αναμενόμενη.
Επτά χρόνια μετά την ατάκα με τον Χίτλερ, ο Δανός εικονοκλάστης ήταν πάλι εκεί με την ταινία "The House That Jack Built" (εκτός διαγωνιστικού) και «κατάφερε» να σοκάρει και να διχάσει.
Κατά την προβολή της ταινίας του, δεκάδες ήταν οι θεατές που δεν άντεξαν την ωμή βία και αποχώρησαν μαζικά από την αίθουσα. Δημοσιογράφος του Vanity Fair ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα εγκατέλειψαν την αίθουσα κατά την ώρα που παιζόταν η ταινία.
Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντίλον και Ούμα Θέρμαν καταγράφει τη φονική διαδρομή ενός σήριαλ κίλερ σε μια διάρκεια δεκαετιών.
Δημοσιογράφος του Al Jazeera που αποχώρησε από την αίθουσα είπε βγαίνοντας «το να βλέπεις παιδιά να πυροβολούνται και να σκοτώνονται δεν είναι τέχνη ή διασκέδαση». «Κομματιάζει παιδιά και θέλει να κάτσουμε να δούμε τις σκηνές ντυμένοι στα ωραία μας φορέματα;» ανέφερε επίσης ένας εκ των θεατών ενώ αποχωρούσε.
Στην συνολική ωμότητα, μια σκηνή ήταν που προκάλεσε τις πιο έντονες αντιδράσεις. Ο πρωταγωνιστής Ματ Ντίλον πλησιάζει μια οικογένεια που κάνει πικ νικ και πυροβολεί δύο παιδιά στο κεφάλι ενώ σοκ προκάλεσε και η σκηνή στην οποία μια γυναίκα κόβει το στήθος της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.