- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηχηρά ονόματα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Μόλις λίγες μέρες έμειναν πριν από την επίσημη έναρξη του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο Ολύμπιον στις 2 Νοεμβρίου, και τα ονόματα των υψηλών προσκεκλημένων που ανακοινώνονται δεν έχουν τελειωμό
Μετά από τον 43χρονο σουηδό σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ (ο μεγάλος νικητής του φετινού φεστιβάλ Καννών με το «The Square» θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της πλήρους ρετροσπεκτίβας των έργων του, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει φυσικά εκτός του Χρυσού Φοίνικα και το προηγούμενο φιλμ του «Ανωτέρα βία») και την ουγγαρέζα νικήτρια της Χρυσής Άρκτου στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου με το «Η ψυχή και το σώμα» Ίλντικο Ενιέντι – από τις σπάνιες φορές που οι δύο μεγάλοι νικητές των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ παρουσιάζονται στην ίδια διοργάνωση.
Σειρά τώρα έχουν ο Αλεξάντερ Πέιν και ο Ζαν Μαρκ Μπαρ.

Ο ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος των οσκαρικών «Πλαγίως», «Σχετικά με τον Σμιντ», «Νεμπράσκα», «Απόγονοι» ύστερα από το masterclass που θα δώσει στο 30ο Ευρωπαϊκό Πανόραμα Κινηματογράφου της Αθήνας, θα βρεθεί στο φεστιβάλ με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας «Μικρόκοσμος» ενώ ο ηθοποιός σταρ του «Απέραντου γαλάζιου» συμμετέχει στη διοργάνωση με 2 νέες ταινίες: το ντοκιμαντέρ «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου που ξετυλίγει τη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λυκ Μπεσόν το «Απέραντο γαλάζιο» και το «Grain», την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Τούρκου Σεμίχ Καπλάνογλου, ένα ασπρόμαυρο, υπαρξιακό φιλμ επιστημονικής φαντασίας που συμμετέχει στο τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια». Στη διοργάνωση θα παραβρεθούν και οι δυο σκηνοθέτες των ταινιών, ο Σεμίχ Καπλάνογλου και ο Λευτέρης Χαρίτος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη προσέγγιση έγινε μετά την τεράστια επιτυχία του «Jaws» το 1975
Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιουλίου
Ο πιο καλτ Έλληνας σκηνοθέτης μιλάει στην ATHENS VOICE σε μια πλούσια αναδρομή στην καριέρα του
Η νέα ταινία εστιάζει στις αποκαλύψεις - Με τον Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Η προτίμηση του έχει... ονοματεπώνυμο
Ενισχύει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσω του προγράμματος 1,5% - Οι ταινίες που εγκρίθηκαν
Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου όπου πρωταγωνιστεί
Η Νικόλ Κίντμαν σ' έναν ρόλο ζωής
Αυτό που στην αρχή μοιάζει σαν μια ενδιαφέρουσα μελέτη πάνω στο μεταφυσικό μεταμφιέζεται σε ένα μεγαλόσχημο και φλύαρο θρησκευτικό θρίλερ
Η παράσταση της Έμιλι Μπλαντ είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.
Μια μελετημένη διασκευή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με οξυδέρκεια που εντυπωσιάζει.
Η γοητεία του τσιγάρου στην οθόνη δεν είναι χημική αλλά τελετουργική
Ο ηθοποιός θέλει να καταγράψει την πορεία της θεραπείας του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.