- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στον «παραμυθά» της 7ης Τέχνης, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (εικόνες, video)
Για το «The Shape of Water», την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας κωφάλαλης και ενός αμφίβιου πλάσματος
Ο Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε σήμερα κατά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στην ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για την ταινία του «The shape of water». Η ταινία αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος, ένα αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού» όπως το αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης.
Η ταινία, που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και τους επαίνους πολλών κριτικών. «Τα παραμύθια είναι το τέλειο αντίδοτο εναντίον του κυνισμού, διότι αγγίζουν τα συναισθήματα» είχε υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης όταν παρουσίαζε την ταινία του στη Βενετία. «Εάν παραμείνετε αυθεντικοί και πιστοί στα πιστεύω σας, σε όσα πραγματικά πιστεύετε- στην περίπτωσή μου στα τέρατα- θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα θέλετε» δήλωσε ο ντελ Τόρο, μιλώντας στα αγγλικά, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια της προέδρου της κριτικής επιτροπής, την Αμερικανίδα ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ.

«Είμαι 52 ετών, ζυγίζω περισσότερα από 110 κιλά και έχω ήδη γυρίσει περισσότερες από 10 ταινίες» είπε επίσης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει «κάτι διαφορετικό». Ο Μεξικανός σκηνοθέτης, που ζει στις ΗΠΑ, αφιέρωσε την ταινία του σε όλους τους «Μεξικανούς και Λατινοαμερικανούς σκηνοθέτες που ονειρεύονται να κάνουν κάτι με τη μορφή παραβολής, όμως στους οποίους λένε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Είναι δυνατό», όπως τόνισε ο ίδιος.
Μεγάλος νικητής του 74ου Φεστιβάλ της Βενετίας θεωρείται επίσης ο νεαρός Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Λεγκράν που τιμήθηκε με δύο βραβεία, εκείνο του πρώτου έργου και τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους "Jusqu'à la garde", που πραγματεύεται το θέμα της βίας εναντίον των γυναικών.

Η κριτική επιτροπή της Μόστρας της Βενετίας απένειμε το βραβείο Volpi καλύτερου ηθοποιού στον Παλαιστίνιο Κάμελ ελ Μπάσα για την ερμηνεία του στην ταινία του Λιβανέζου Ζιάντ Ντουειρί, "L'insulte".
Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού απονεμήθηκε στη Βρετανίδα Σαρλότ Ράμπλινγκ για το ρόλο της στην ταινία "Hannah", συμπαραγωγή Γαλλίας- Βελγίου- Ιταλίας του Ιταλού σκηνοθέτη Αντρέα Παλαόρο.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ταινία για τον αόρατο αγώνα της καθημερινότητας
Η ταινία κυκλοφόρησε μόλις στις 31 Ιουλίου
Δύο γυναίκες, ένα μυστικό και μια απόδραση - Δείτε το teaser τρέιλερ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.