Κινηματογραφος

Ταινίες για καλύτερα ανοιξιάτικα βράδια

Τα θερινά ανοίγουν σύντομα. Να για ποιες ταινίες ανυπομονούμε

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 566
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321693-643527.jpg

Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ. Τα θερινά ανοίγουν λίαν συντόμως. Κι αν οι μέρες που ζούμε δεν είναι οι καλύτερες, τα βράδια μας μπορούν να βελτιωθούν με τη βοήθεια του σινεμά. Αυτές είναι μερικές από τις ταινίες για τις οποίες ανυπομονούμε να δούμε έως το τέλος Ιουνίου.

Χ men Apocalypse

Με το χέρι στην καρδιά, αυτή είναι η αγαπημένη μας σειρά superhero movies. Όχι μόνο θέαμα, αλλά και ηθικά διλήμματα και σκέψη. Και ήρωες που δεν κάνουν μόνο πλάκα. Κι εδώ οι μεταλλαγμένοι ήρωες έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχαν ποτέ. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη ταινία.

Florence Foster Jenkins

Κανείς δεν λέει όχι σε μια ταινία της Μέριλ Στριπ, ειδικά όταν είναι κωμωδία στην οποία υποδύεται την πιο ατάλαντη σοπράνο στην ιστορία της μουσικής και βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του καλοκαιριού. Αν το δείτε σε θερινό, μέσα στην πόλη, να είστε προετοιμασμένοι. Μάλλον θα χαμηλώσουν την ένταση λόγω... κακοφωνίας.

Captain America: Civil War

Οι Avengers διχάζονται κι ο Captain America υποστηρίζει την ανεξαρτησία των υπερηρώων, όταν η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει περιοριστικά μέτρα. Ο Iron Man έχει αντίθετη άποψη και ακολουθεί... civil war. Και φυσικά αμετροεπής κατανάλωση ποπ κορν στην αίθουσα.

Money Monster

H Τζόντι Φόστερ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς στους ρόλους ενός παρουσιαστή και μιας τηλεοπτικής παραγωγού που πιάνονται όμηροι στο ίδιο τους το στούντιο. Η τηλεθέαση στα ύψη!

The BFG

O Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει με μια ταινία για παιδιά (στην καρδιά) μεταφέροντας μια ιστορία του Ρόαλντ Νταλ για ένα κορίτσι που συναντά έναν Βig Friendly Giant, του οποίου το τρομακτικό παρουσιαστικό απατά μεγαλοπρεπώς!

El Clan

Ο Αργεντίνος Πάμπλο Τραπέρο, με τον Πέδρο Αλμοδοβάρ στη θέση του παραγωγού μεταφέρει στο σινεμά μια ιστορία που θα έμοιαζε απίστευτη αν δεν ήταν αληθινή. Αυτή της οικογένειας Πούτσιο οι οποίοι στη δεκαετία του ’80 δούλεψαν όλοι μαζί στην οικογενειακή επιχείρηση απαγωγών και φόνων. Άτιμη κρίση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ