Χορος

Μέγαρο Μουσικής: Το πρόγραμμα του πρώτου τρίμηνου του 2022

Το 2022 μπαίνει δυναμικά στο Μέγαρο: Μεγάλα ονόματα της μουσικής, ανερχόμενα ταλέντα, ένα νέο ανοιξιάτικο φεστιβάλ με ηχηρές μετακλήσεις και χορός, θέατρο, εικαστικά, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 810
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Γιάννης Μπουρνιάς

Δείτε το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την περίοδο Ιανουάριος- Μάρτιος 2022

Η πολυβραβευμένη βιολονίστα Midori με το σύνολο Festival Strings Lucerne, η διάσημη Πορτογαλίδα πιανίστα Maria Joao Pires, ο Ρώσος μαέστρος και βιολιστής Yuri Bashmet ως επικεφαλής των Moscow Soloists, το φημισμένο Emerson String Quartet, οι περίφημες ομάδες χορού Nederlands Dans Theater και Martha Graham Dance Company, η διακεκριμένη σοπράνο Dinara Alieva και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ένα νέο ανοιξιάτικο φεστιβάλ αλλά και οι δημοφιλείς δορυφορικές μεταδόσεις παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) και το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Live from Moscow) είναι μόνο κάποιες από τις δυνατές αφορμές που θα μας φέρουν το πρώτο τρίμηνο του 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πέρα από τα πολυαναμενόμενα ονόματα και τους αγαπημένους κύκλους μουσικών εκδηλώσεων που συνεχίζονται (Μεγάλες ορχήστρες/Μεγάλοι ερμηνευτές, Rising Stars, Γέφυρες, Έλληνες σολίστ στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), από το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου δεν λείπουν το θέατρο, τα εικαστικά αλλά και οι προτάσεις για τα παιδιά.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ / ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ

Η ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανίδα βιολονίστα Midori, με αφορμή την ηχογράφησή της για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Beethoven, έρχεται στις 27/2/2022 στο Μέγαρο, για να ερμηνεύσει, αποκλειστικά, έργα του λαμπρού Γερμανού μουσουργού. Θα τη συνοδεύσει το σύνολο Festival Strings Lucerne, η διεθνώς αναγνωρισμένη ορχήστρα εγχόρδων του περίφημου Φεστιβάλ της Λουκέρνης, υπό την καθοδήγηση του Daniel Dodds.

Midori, η διάσημη βιολονίστρια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Midori, η διάσημη βιολονίστρια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ραντεβού στο πλαίσιο του κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές μας δίνουν και τρία μεγάλα ονόματα της κλασικής μουσικής: η διακεκριμένη πιανίστα Maria João Pires από την Πορτογαλία (12/1/2022), ο Βραζιλιάνος πιανίστας Jean Louis Steuerman (4/2/2022), σε σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Λουκά Καρυτινό, και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Emerson (8/3/2022) από τις ΗΠΑ, ένα από τα καλύτερα σχήματα μουσικής δωματίου διεθνώς.

H πιανίστρια Maria Joao Pires στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
H πιανίστρια Maria Joao Pires στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Felix Broede / Deutsche Grammophon

Το Emerson Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Emerson Quartet τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Juergen Frank

ΟΠΕΡΑ

Δύο σημαντικές φωνές, ένα γκαλά όπερας που θα γίνει προορισμός για κάθε λάτρη του λυρικού τραγουδιού: στις 3/3/2022 η διακεκριμένη υψίφωνος από το Αζερμπαϊτζάν Dinara Alieva και ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύουν αγαπημένες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι και Πουτσίνι, πλαισιωμένοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Μίλτο Λογιάδη.

H Dinara Alieva στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
H διακεκριμένη σοπράνο Dinara Alieva στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

RISING STARS

Η διοργάνωση-θεσμός του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής), που μας συστήνει από το ξεκίνημα κιόλας της διαδρομής τους σπουδαίους σολίστ, οι οποίοι διέγραψαν κατόπιν λαμπρή καλλιτεχνική πορεία, επιστρέφει με τρεις ταλαντούχους μουσικούς που αξίζει να βάλουμε στο ραντάρ μας: τον Σουηδό βιολονίστα Johan Dalene (18/2/2022), τον Άγγλο κορνίστα Ben Goldscheider (19/2/2022) και τη Βρετανίδα πιανίστα Isata Kanneh Mason (19/2/2022).

H Isata Kanneh Mason στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
H Βρετανίδα πιανίστα Isata Kanneh Mason στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © John Davis

RESIDENT ORCHESTRAS KAI ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Και αυτό το τρίμηνο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) δίνουν το παρόν στο Μέγαρο με συναυλίες που αναδεικνύουν γνωστές αλλά και άγνωστες σελίδες της διεθνούς και ελληνικής εργογραφίας.

Δύο εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Enrico Pace ερμηνεύουν έργα για βιολί και πιάνο των Σούμπερτ, Μπάρτοκ και Saariaho στη βραδιά μουσικής δωματίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής (6/2/2022).

Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Λεωνίδας Καβάκος τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην βραδιά μουσικής δωματίου που οργανώνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής © Marco Borggreve

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ (MEGARON SPRING FESTIVAL)

Διεθνούς φήμης ορχήστρες και μουσικοί, χορευτικές ομάδες και εκπρόσωποι από ολόκληρο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας δίνουν ραντεβού αυτή την άνοιξη στο Μέγαρο χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία. Το Φεστιβάλ της Άνοιξης εγκαινιάζεται τον Μάρτιο του 2022 με τον κορυφαίο σολίστ της βιόλας και αρχιμουσικό Yuri Bashmet, που μαζί με τους Σολίστ της Μόσχας παρουσιάζουν στις 29/3/2022 ένα αμιγώς ρωσικό πρόγραμμα με έργα Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς και Σβιρίντοφ.

Ο Yuri Bashmet και οι Σολίστ της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Yuri Bashmet και οι Σολίστ της Μόσχας στο Φεστιβάλ της Άνοιξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ακολουθούν οι Katia και Marielle Labèque (31/3/2022), ένα από τα δημοφιλέστερα πιανιστικά δίδυμα της εποχής μας,· οι Gautier Capucon και Jerome Ducros (3/4/2022) ·το σύνολο Percussions de Strasbourg (10/4/2022)· δυο βραδιές στους ρυθμούς του πιάνο με τον καταξιωμένο Grigory Sokolov (14/4/2022) και την ανερχόμενη Alexandra Dovgan (15/4/2022).

Οι Katia και Marielle Labeque στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Οι Katia και Marielle Labeque στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Stefania Paparelli

ΧΟΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Άνοιξης, τον Απρίλιο το Μέγαρο υποδέχεται και τη Martha Graham Dance Company (15-17/4), την περίφημη ομάδα που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα διευρύνει το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και λειτουργεί ως φυτώριο για μεγάλους χορευτές και χορογράφους.

Οι λάτρεις του χορού, πάντως, θα έχουν πάρει μια καλή γεύση από σύγχρονη δημιουργία ήδη από τον Μάρτιο χάρη στο Nederlands Dans Theater. Η εμβληματική ομάδα καταφθάνει στις 10-13/3/2022 έχοντας στις αποσκευές της τρία έργα σε εντελώς διαφορετικό ύφος που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική εκφραστικότητα και την τεχνική αρτιότητα των χορευτών της: δύο νέες δημιουργίες της Marina Mascarell  και του Marco Goecke, αλλά και με μια παλαιότερη επιτυχημένη χορογραφία του Jiří Kylián.

Το Nederlands Dans Theater στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Nederlands Dans Theater τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Rahi Rezvani

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΛΙΣΤ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κύκλος «Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος» συνεχίζεται τον προσεχή Ιανουάριο με συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν οι σολίστ των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας και Ανδρέας Φαρμάκης καθώς και οι πιανίστες Αχιλλέας Γουάστωρ και Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης (17/1/2022), ο Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο) και η Δανάη Dörken (πιάνο) (19/1/2022), αλλά και η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου (31/1/2022) που μοιράζεται τη σκηνή με τους Νίκο Μάνδυλα (βιολί), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα) και Κριστοφόρ Μιρόσνικοφ (τσέλο). Τον Φεβρουάριο, ο κλαρινετίστας Κώστας Τζέκος συναντά το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς (9/2/2022), ενώ η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και ο βαρύτονος Vito Priante ερμηνεύουν λίντερ, πλαισιωμένοι από τον Δημήτρη Γιάκα (23/2/2022). Τρία ακόμα ρεσιτάλ φέρνει ο Μάρτιος. Στις 14/3/2022 η μετζοσοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου μοιράζεται τη σκηνή με τους Φαίδωνα Μηλιάδη -βιολί , Φανή Βοβώνη-βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη-βιόλα & Αλέξη Καραϊσκάκη Νάστο -τσέλο. Στις 16/3/2022 οι λυρικοί τραγουδιστές Μυρσίνη Μαργαρίτη και Τάσης Χριστογιαννόπουλος συμπράττουν με τον Νίκο Αθηναίο στο πιάνο (16/3/2022), ενώ στις 23/3/2022 επί σκηνής ανεβαίνει το Τρίο Παντούμ, δηλαδή οι η Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί), Άγγελος Λιακάκης (τσέλο) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο).

ΘΕΑΤΡΟ

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η «Η αυλή των θαυμάτων», ένα από τα σημαντικότερα έργα του νεοελληνικού θεάτρου, ανεβαίνει (από 25/1/2022) σε μουσικοθεατρική εκδοχή σε μια συμπαραγωγή του Μεγάρου με τον πολιτιστικό οργανισμό Λυκόφως. Μια παράσταση που θα φέρει μαζί στη σκηνή τους Γιώργο Γάλλο, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μάνο Βακούση, Κόρα Καρβούνη, Ειρήνη Καράγιαννη, Κοσμά Φουντούκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος Χρήστος Σουγάρης, τη μουσική σύνθεση ο Στέφανος Κορκολής και τους στίχους των τραγουδιών ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

«Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
«Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ως μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αν, βέβαια, ονειρεύεστε μια «Υπέροχη ζωή» επί σκηνής, με έμπνευση την κλασική ταινία «Its a Wonderful Life» του Frank Capra, το έργο που σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός συνεχίζει την πορεία του τον Ιανουάριο (4 & 5/1/2022). Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας, Άγγελος Μπούρας και Θεοδοσία Σαββάκη. Μαζί τους, η Athens Collective Orchestra που διευθύνει ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης.

@ΜΕGARON UNDERGROUND

Η σύγχρονη δημιουργία έχει την τιμητική της και στην εναλλακτική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με συναντήσεις για κάθε φυλή φιλότεχνων.

Την αυλαία ανοίγει το ντουέτο Gesamt Atelier (Κυριακή Νασιούλα και Αργύρης Αγγελή) με τη νέα διαμεσική παράσταση με τίτλο «Loom» που αντλεί έμπνευση από τον αργαλειό και συνδυάζει μεταβαλλόμενες κατασκευές με σύγχρονο χορό, λόγο, σύνθεση ήχου, διαδραστικές βιντεοπροβολές και την εμπλοκή του κοινού (3-5/2 & 10-12/2/2022).

«Loom» από το Gesamt Atelier στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
«Loom» από το Gesamt Atelier στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς

Στις 22/2/2022 το συλλογικό μουσικό project EXOrgue παρουσιάζει έργα ξένων συνθετών με όχημα ένα νέο μουσικό όργανο, το οrganous, που επινόησε και κατασκεύασε ο Léo Maurel.

Μια εντελώς ιδιοσυγκρασιακή μουσική παράσταση υπόσχεται στις 11 & 12/3/2022 η Μελίνα Τανάγρη με τραγούδια διαφορετικού ύφους από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, συνταιριασμένα με κείμενα και ποιήματα.

Στις 21/3/2022 η σκηνή ανήκει στην «Mαντώ: La bella Greca» μέσα από μια θεατρική παράσταση που φιλοδοξεί να αναδείξει την πολύπλευρη προσωπικότητα της Μαντούς Μαυρογένους. Το κείμενο της Θεοδώρα Καπράλου διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης καθοδηγώντας τους Ευγενία Σαμαρά, Γιώργη Τσαμπουράκη και Αντιγόνη Φρυδά.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ο επαναπατρισμός της Διασποράς», το εγχείρημα του Ergon Ensemble και του Μεγάρου που στόχο έχει να μας συστήσει συνθέτες σύγχρονης μουσικής ελληνικής καταγωγής ή Έλληνες που δρουν εκτός επικράτειας επιστρέφει από τον Φεβρουάριο. Στις 16/2/2022 το δραστήριο σύνολο εστιάζει το ενδιαφέρον του σε έργα συνθετών (Κουνάδης, Τερζάκης, Μπορμπουδάκης, Γουρζή, Κουμαρά) με έδρα τη Γερμανία.

Μια βραδιά με πρωταγωνίστρια τη λύρα και πέντε νέα έργα για το συγκεκριμένο όργανο ετοιμάζουν στις 9/3/2022 το Εργαστήριο Σύνθεσης Νέων Συνθετών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου παρουσιάζουν τη συναυλία «Η πολίτικη λύρα στον 21ο αιώνα» με σολίστ τον γνωστό δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο.

ΓΕΦΥΡΕΣ

Εμπλουτισμένη και ανανεωμένη, η σειρά που επιμελείται Δημήτρης Μαραγκόπουλος συνεχίζει το ταξίδι της διασχίζοντας τα σύνορα των μουσικών πολιτισμών, των τεχνών και της τεχνολογίας.

Όσοι αγαπούν τη world music θα απολαύσουν τον Φεβρουάριο την ιστορική σενεγαλέζικη μπάντα Orchestra Baobab (28/2/2022), για μια βραδιά στους ρυθμούς της Κούβας και της Δυτικής Αφρικής.

Η ορχήστρα Baobab στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η ορχήστρα Baobab στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Youri Lenquette

Παράλληλα, δύο προσκλήσεις για καλλιτεχνική δημιουργία βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα «Το Μέγαρο ακούει», σε συνέργεια με την ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής), καλωσορίζει για ακροάσεις (ψηφιακές και με φυσική παρουσία) δημιουργούς και ερμηνευτές από όλα τα είδη μουσικής, που ζουν στην Ελλάδα αλλά και Έλληνες του εξωτερικού (υποβολή αιτήσεων έως 14/2/2022). Επιπλέον, ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron, σε συνεργασία με το Animasyros, περιμένει τις προτάσεις συνθετών για μουσική για την ταινία animation «Ahead» της AlaNunu (έως 25/2/2022).

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Το Μέγαρο μας ταξιδεύει και φέτος στις μεγάλες καλλιτεχνικές σκηνές του κόσμου! Oι δορυφορικές μεταδόσεις National Theatre Live από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας επιστρέφουν στις 10/2/2022 με το νέο, βραβευμένο με Ολίβιε, θεατρικό έργο του Tom Stoppard «Λέοπολντστατ», στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Patrick Marber. Από τον Φεβρουάριο το Μέγαρο καλεί και Μόσχα. Στο πλαίσιο της σειράς The Bolshoi Live from Moscow σε συνεργασία με την Pathé Live, στις 27/2/2022 προβάλλεται η διάσημη χορογραφία του Georges Balanchine «Jewels» και στις 6/3/2022 «Η Λίμνη των Κύκνων» που χορογράφησε ο Yuri Grigorovich.

TO MEΓΑΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ–ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα πρόσκληση για τα παιδιά από τον αγαπημένο Θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά. Στην παράσταση με τίτλο «Ο ήχος των σκιών: Δες την παράσταση, άκου τον ήχο, παίξε κι εσύ!» (Ιανουάριος–Απρίλιος 2022) πηγή έμπνευσης για τον γνωστό σκιοπαίκτη αποτελεί ο ήχος. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το εγχείρημα η Αρετή Κετιμέ (τραγούδι, σαντούρι) και ταλαντούχοι μουσικοί και σκιοπαίκτες. Για τους μικρούς θεατές (από 5 ετών) που θέλουν να πάνε τη γνωριμία τους με τον κόσμο του θεάτρου σκιών ένα βήμα παραπέρα οργανώνεται και σχετικό εργαστήριο!

Και δεν είναι το μόνο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου Μουσικής, για παιδιά, νέους και μεγάλους, έγιναν ανάρπαστες και συνεχίζονται γα να γνωρίσουμε καλύτερα τη μουσική, τις τέχνες, τους καλλιτέχνες αλλά και τους ίδιους τους χώρους του Μεγάρου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ annexM

Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις από την καλλιτεχνική ατζέντα της πόλης μας περιμένουν έως τις 23/1/2022 στα σπλάχνα του Μεγάρου, στο πλαίσιο του προγράμματος του annexM που διευθύνει η Άννα Καφέτση. Μη χάσετε το πρότζεκτ 212 Μήδεια (Aφηγήσεις από ένα χώρο μετέωρο) της Στεφανίας Στρούζα σε επιμέλεια Δάφνης Δραγώνα και την έκθεση Η αυλή των ηρώων του Κώστα Ρουσσάκη σε επιμέλεια Χρήστου Χρυσόπουλου.

H Στεφανία Στρούζα στο annexM στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Έργο της Στεφανίας Στρούζα από την έκθεση "212 Μήδεια (Aφηγήσεις από ένα χώρο μετέωρο)" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Στεφανία Στρούζα/a.antonopoulou.art

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ…

Με το βλέμμα στραμμένο στις μουσικές του κόσμου, στις προκλήσεις του σήμερα αλλά και στα καθοριστικά γεγονότα του χθες, το πρώτο τρίμηνο του 2022 φέρνει ακόμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

Την ομιλία με τίτλο «Το νέο δάσος στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Β. Εύβοιας» του Σταύρου Μπένου, προέδρου του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας (17/3/2022).

Το Jazz Trio των Στέφανου Χυτήρη, Ingrlid Laubrock και Elias Stemeseder στις 13/1/2022.

Τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο και τον Μάκη Προβατά ως αφηγητή στο live soundtrack «Piano in Love» (12/2/2022).

Τη συναυλία «Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου, θάλασσα» (19/3/2022), αφιερωμένη σε σκοπούς της Μεσογείου.

Την Σόνια Θεοδωρίδου και το Plaza Ensemble σε ένα ταξίδι «Από τα τάνγκο στα φάντο» (30/3/2022).

Το ντοκιμαντέρ «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900–1922» της Μαρίας Ηλιού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (19/3/2022).

Πληροφορίες: www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ