Χορος

Oι Nederlands Dans Theater χορεύουν #Quarantine creation

18 δωμάτια, 18 αυτοσχεδιασμοί. Το σώμα χορεύει, με τα ρούχα του σπιτιού.

34585-78037.jpg
Δήμητρα Γκρους
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nederlands Dans Theater
Nederlands Dans Theater

«Stay home and keep on dancing»: Οι Nederlands Dans Theater μας στέλνουν μήνυμα από το σπίτι.

Πριν ένα χρόνο και κάτι διαβάζαμε: Το Nederlands Dans Theater, το ολλανδικό σχήμα που συγκαταλέγεται στα κορυφαία και πιο καταξιωμένα σύνολα χορού στον κόσμο, καταφθάνει για μία ακόμη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μια ομάδα που απαρτίζεται από βιρτουόζους χορευτές και χορεύτριες.

Τώρα οι τέχνες, το θέατρο, ο χορός, η ζωντανή μουσική, είναι ανάμεσα στα πράγματα που για πολύ καιρό δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση, γιατί στηρίζονται όλα στη στενή επαφή, τη δική τους, των καλλιτεχνών, και τη δική μας, των θεατών. Κι έτσι μοιάζει συγκινητική η προσπάθειά τους να μείνουν όσο μπορούν κοντά μας, να μας υπενθυμίζουν την παρουσία τους. Γιατί μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε. 

Όλα αυτά με αφορμή το βίντεο που μοιράστηκαν χορευτές της κορυφαίας αυτής ομάδας χορού. Οι Nederlands Dans Theater, τώρα που απαγορεύεται η επαφή, χορεύουν ο καθένας από το σπίτι του. Όχι καμιά φοβερή δεξιοτεχνία, αλλά μια #Quarantine creation. 18 δωμάτια,  18 στιλ ζωής, 18 τρόποι έκφρασης, 18 αυτοσχεδιασμοί. Ένα επαναλαμβανόμενο μουσικό μοτίβο, του εγκλεισμού, της απομόνωσης. Το σώμα αυτοσχεδιάζει, το σώμα χορεύει με τα ρούχα του σπιτιού. Ίσως και μια προτροπή για κάποιους από εμάς. «Stay home and keep on dancing». Σίγουρα μια υπόσχεση για μια επόμενη συνάντηση. 

#QUARANTINECREATION

Στη σελίδα των Nederlands Dans Theater διαβάζουμε το πρόγραμμα με τις παραστάσεις τους που έχουν ακυρωθεί. Όλες μέχρι 1η Ιουνίου. Και μετά ποιος ξέρει; Bλέπω στο πρόγραμμα μια εμφάνισή τους για τις 26/10 ξανά στο Μέγaρο Μουσικής...

Safe as Houses - Sol León & Paul Lightfoot (NDT 1 | Strike Root)

Από τη χορογραφίa του δίδυμου Sol Leοn - Paul Lightfoot με τίτλο «Safe as Houses», που παρουσίσαν πέρσι στο Μέγαρο. Eπίκαιρος τίτλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ