Χορος

Η Αντίπαρος της Βίκυς Ισαακίδου

Οι ντόπιοι καμαρώνουν ότι εκεί γυρίστηκε η «Μανταλένα», αν και πια έχουν κουραστεί να το λένε. Είναι μέρος της ιστορίας του νησιού – πρέπει να το ξέρεις πριν πας.

ΤΕΥΧΟΣ 401
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24218-53696.jpg

Αντίπαρος: Η Βίκυ Ισαακίδου γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Αντιπάρου είναι χωρίς αμφιβολία το μέγεθός της. Είναι τόσο μικρή που σου επιτρέπει να την αντιμετωπίσεις σαν κάτι πολύτιμο και πολύ δικό σου. Η έλλειψη πολλών επιλογών είναι εξαιρετικά ευεργετική, γιατί σου επιτρέπει να φτάσεις τον υψηλό στόχο της απόλυτης χαλάρωσης. Ξέρεις ότι για το πρωινό σου θα περάσεις από τη Μαργαρίτα (ή παλιότερα από την Κάπαρη, η οποία δυστυχώς έκλεισε). Για τις διαδρομές από και προς τις κοντινές παραλίες ένα ποδήλατο αρκεί, ενώ για τη διασκέδασή σου υπάρχει ένα μόνο θερινό σινεμά και μία μόνο ντίσκο – η απολύτως cult La Luna, η οποία γεμίζει αποκλειστικά και μόνο μετά τις 03.00 τη νύχτα. 

Είναι ένα νησί που σε καλεί να επιστρέψεις ξανά και ξανά. Ο γραφικός οικισμός στο Λιμάνι έχει την αίσθηση της λιτής λευκής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων, αλλά και μια πολύ δική του ταυτότητα. Περπατώντας στα σοκάκια βγαίνεις στο Ενετικό Κάστρο, που είναι σχεδόν κρυμμένο και δεν μοιάζει με ό,τι έχεις στο μυαλό σου σαν κάστρο. Οι ντόπιοι καμαρώνουν ότι εκεί γυρίστηκε η «Μανταλένα», αν και πια έχουν κουραστεί να το λένε. Είναι μέρος της ιστορίας του νησιού – πρέπει να το ξέρεις πριν πας.

Στην ανατολική πλευρά υπάρχει το φημισμένο σπήλαιο. Η εμπειρία της κατάβασης είναι συγκλονιστική, νιώθεις ότι ταξιδεύεις στα έγκατα της γης. Εντωμεταξύ, παντού δίπλα σου υπέροχες παραλίες: Σωρός, Αϊ-Γιώργης, Παναγία, Κάμπινγκ.

Τα βράδια η πλατεία σφύζει από ζωή και ο κεντρικός πεζόδρομος ενδείκνυται για περατζάδα. Φεύγοντας, θυμήσου t-shirt με τα πέντε ψέματα της Αντιπάρου (1. Δεν θα πιω απόψε 2. Του χρόνου θα πάω σε άλλο νησί 3. Αύριο φεύγω για Αθήνα 4. Μοιάζεις υπέροχος-η απόψε 5. Απόψε δεν θα πάω στη λαλούνα). Άντε, και του χρόνου πάλι εδώ.


* Η Βίκυ Ισαακίδου είναι Α΄ χορεύτρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ