Φωτογραφια

Έκθεση με αδημοσίευτες φωτογραφίες του Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποτυπώνει στιγμές της Beatlemania

Στη γκαλερί Gagosian του Λος Άντζελες - Δείτε εικόνες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rearview Mirror: Πρόσφατα ανακαλυφθείσες φωτογραφίες του Πολ ΜακΚάρτνεϊ - Νέα έκθεση στη γκαλερί Gagosian του Λος Άντζελες
Η έκθεση Rearview Mirror παρουσιάζει πρόσφατα ανακαλυφθείσες φωτογραφίες του Πολ ΜακΚάρτνεϊ © Gagosian

Rearview Mirror: Πρόσφατα ανακαλυφθείσες φωτογραφίες του Πολ ΜακΚάρτνεϊ - Νέα έκθεση στη γκαλερί Gagosian του Λος Άντζελες

Η έκθεση Rearview Mirror, που παρουσιάζει πρόσφατα ανακαλυφθείσες φωτογραφίες του Πολ ΜακΚάρτνεϊ, περιλαμβάνει τριάντα έξι έργα, αποτελούμενα από εικόνες που τραβήχτηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 1963 και Φεβρουαρίου 1964.

Αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για την απόκτηση επιλεγμένων φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν, από το προσωπικό αρχείο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και είναι η πρώτη φορά που διαθέτει υπογεγραμμένες εκδόσεις των φωτογραφιών του.

Η έκθεση Rearview Mirror: Photographs, December 1963–February 1964, φιλοξενείται στη στη γκαλερί Gagosian του Λος Άντζελες το διάστημα 25 Απριλίου-1 Ιουνίου 2025.

Η προσωπική ματιά του Πολ ΜακΚάρτνεϊ στην εποχή της Beatlemania

Γεννημένοι στο Λίβερπουλ και "βαπτισμένοι" στα κλαμπ του Αμβούργου, οι Beatles ξεκίνησαν το 1963 έτοιμοι να ξεφύγουν από την αφάνεια. Καθώς σημείωσαν τις πρώτες επιτυχίες τους στην Αγγλία και περιόδευσαν στη χώρα με την ξεχωριστή εμφάνισή τους, την ασέβεια στη στάση τους και τις μεταδοτικές τους μελωδίες, το ενδιαφέρον για αυτούς άρχισε να φουντώνει.

Μέχρι το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς, ιδιαίτερα μετά την εμφάνισή τους στην εκπομπή Sunday Night at the London Palladium, αυξανόμενες αναφορές για εξαγριωμένα πλήθη εφήβων κοριτσιών που ούρλιαζαν, λιποθυμούσαν και βρίσκονταν σε γενική κατάσταση παραληρήματος κάθε φορά που έπαιζε το συγκρότημα, ενέπνευσαν τη δημιουργία μιας νέας λέξης για να περιγράψει το φαινόμενο—Beatlemania.

Για να καταγράψει τη ραγδαία μεταβαλλόμενη πραγματικότητά του, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αγόρασε μια φωτογραφική μηχανή Pentax 35mm καθώς η Beatlemania σάρωνε τη Βρετανία και άρχιζε να εξαπλώνεται πέρα από αυτή.

Paul McCartney: Rearview Mirror: Photographs, December 1963–February 1964 | Gagosian

Μια σπάνια έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του θρυλικού Beatle

Τραβηγμένες στους κρίσιμους εκείνους μήνες κατά τους οποίους οι Beatles αναδείχθηκαν σε παγκόσμια είδωλα—και κατόπιν ξεχασμένες για μισό αιώνα—οι φωτογραφίες του ΜακΚάρτνεϊ προσφέρουν μια ζωντανή, από πρώτο χέρι αποτύπωση της συντροφικότητας, του στοχασμού, της έκπληξης και της χαράς που βίωσε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Μαζί, αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν μια νεοαποκτηθείσα και ανεκτίμητη οπτική γωνία για την άνοδο των Beatles, τη στιγμή που ο κόσμος φαινόταν να τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Η έκθεση Rearview Mirror: Photographs, December 1963–February 1964, φιλοξενείται στη στη γκαλερί Gagosian του Λος Άντζελες το διάστημα 25 Απριλίου–1 Ιουνίου 2025.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»
Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»

Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY