- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μία Ιταλίδα ανακαλύπτει χιλιάδες φωτογραφίες του παππού της
Ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο φύλαγε για δεκαετίες περισσότερες από 8.000 μοναδικές φωτογραφίες σε ένα μυστικό δωμάτιο σε σοφίτα.
Η Καρλότα ντι Λενάρντο ανακάλυψε περισσότερες από 8.000 μοναδικές φωτογραφίες που είχε βγάλει ο παππούς Αλμπέρτο και τις κρατούσε κρυφές.
Μία ιστορία λες και είναι βγαλμένη μέσα από κάποιο μυθιστόρημα ή κινηματογραφική ταινία. Μερικές φορές η ζωή σού φέρνει όμορφες εκπλήξεις, όχι μόνο δυσάρεστες. Κάπως έτσι θα ένιωσε η Καρλότα ντι Λενάρντο, τότε γύρω στα 20 της, όταν ανακάλυψε κάτι που θα της άλλαζε τη ζωή και τη θέαση για τον κόσμο.
Στο Ούντινε, στα βορειοανατολικά της Ιταλίας, η Καρλότα πέρναγε άλλο ένα Σάββατο στο σπίτι των παππούδων της. Ο παππούς Αλμπέρτο ντι Λενάρντο ξαφνικά τη σηκώνει από το γεύμα και την οδηγεί στη βιβλιοθήκη του. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Πίσω από τα βιβλία της βιβλιοθήκης και μετά από επιδέξιες κινήσεις, εμφανίστηκε μία μυστική πόρτα, που δεν είχε δει κανείς άλλος στο παρελθόν, που οδηγούσε σε ένα δωμάτιο στη σοφίτα.
Μέσα στο μικρό δωμάτιο, ανάμεσα σε ένα μεγάλο μοντέλο σιδηροδρόμου, υπήρχαν περισσότερες από 8.000 φωτογραφίες που είχε βγάλει ο παππούς Αλμπέρτο, «ένας ευγενής άνθρωπος» όπως λέει η ίδια, κατά τη διάρκεια της ζωής του, με μαγευτικό ρετρό Kodachrome φιλμ. Ίσως αυτό ήταν το δώρο και η κληρονομιά για την εγγονή του, λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.
Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά πολύ όμορφες, με τα ζεστά χρώματα της Ιταλίας, της υπαίθρου και της περιπέτειας να σε σαγηνεύουν και να σε καλούν, χωρίς να λείπει το χιούμορ. Η Καρλότα μάζεψε όλες αυτές τις φωτογραφίες και μέσα από μία δουλειά πέντε χρόνων, πολλές από αυτές εμφανίστηκαν στο βιβλίο "An Attic Full of Trains" από τη Mack Books.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγνωστες εικόνες από τα ταξίδια του στην Ευρώπη το '50 και το '60 θα δούμε στην έκθεση «Μια άλλη Ευρώπη-Τάκης Τλούπας» στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
84 στιγμές και ατμόσφαιρες δυτικής Θεσσαλονίκης
Μαζί με τον αναγνωρισμένο φωτογράφο, οι συμμετέχοντες βγαίνουν έξω από τα στενά όρια της αίθουσας
Το Calderone Art Space σε προσκαλεί να μοιραστείς τις πιο δυνατές καλοκαιρινές σου αναμνήσεις
Πραγματοποίησε περισσότερες από 400 ατομικές εκθέσεις
Τώρα ο φωτογράφος μηνύει
Ο πολύπειρος φωτογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE για την ιδέα και τις εμπειρίες που έγιναν έκθεση
Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας
Τάσος Ανέστης, Κοσμάς Κουμιανός, Aποστόλης Καλλιακμάνης, Σοφοκλής Νικολής, Θοδωρής Τσεκούρας και Όλγα Καραγιάννη μοιράζονται φωτογραφίες του καλοκαιριού
Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο, με αφορμή την έκθεσή του για την τσικουδιά, στα Χανιά
Ένα φωτογραφικό δοκίμιο για τη μνήμη, το φως και τον τόπο
Αποκλειστικά για την Athens Voice
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival μιλά για τη φετινή διοργάνωση και το μέλλον της καλλιτεχνικής φωτογραφίας
Όλα για τη μεγάλη έκθεση του MOMUS-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα
«Η ιστορία γραφόταν μπροστά στα μάτια μου και ήξερα ότι έπρεπε να τη φωτογραφίσω»
Το φεστιβάλ απευθύνει διεθνή ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής (Open Call) σε φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.