Φωτογραφια

Μία Ιταλίδα ανακαλύπτει χιλιάδες φωτογραφίες του παππού της

Ο Αλμπέρτο ντι Λενάρντο φύλαγε για δεκαετίες περισσότερες από 8.000 μοναδικές φωτογραφίες σε ένα μυστικό δωμάτιο σε σοφίτα.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
An Attic Full of Trains Alberto di Lenardo, Carlotta di Lenardo
© An Attic Full of Trains Ι Alberto di Lenardo, Carlotta di Lenardo

Η Καρλότα ντι Λενάρντο ανακάλυψε περισσότερες από 8.000 μοναδικές φωτογραφίες που είχε βγάλει ο παππούς Αλμπέρτο και τις κρατούσε κρυφές.

Μία ιστορία λες και είναι βγαλμένη μέσα από κάποιο μυθιστόρημα ή κινηματογραφική ταινία. Μερικές φορές η ζωή σού φέρνει όμορφες εκπλήξεις, όχι μόνο δυσάρεστες. Κάπως έτσι θα ένιωσε η Καρλότα ντι Λενάρντο, τότε γύρω στα 20 της, όταν ανακάλυψε κάτι που θα της άλλαζε τη ζωή και τη θέαση για τον κόσμο.

An Attic Full of Trains Alberto di Lenardo, Carlotta di Lenardo
© An Attic Full of Trains Ι Alberto di Lenardo, Carlotta di Lenardo


Στο Ούντινε, στα βορειοανατολικά της Ιταλίας, η Καρλότα πέρναγε άλλο ένα Σάββατο στο σπίτι των παππούδων της. Ο παππούς Αλμπέρτο ντι Λενάρντο ξαφνικά τη σηκώνει από το γεύμα και την οδηγεί στη βιβλιοθήκη του. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Πίσω από τα βιβλία της βιβλιοθήκης και μετά από επιδέξιες κινήσεις, εμφανίστηκε μία μυστική πόρτα, που δεν είχε δει κανείς άλλος στο παρελθόν, που οδηγούσε σε ένα δωμάτιο στη σοφίτα.

Μέσα στο μικρό δωμάτιο, ανάμεσα σε ένα μεγάλο μοντέλο σιδηροδρόμου, υπήρχαν περισσότερες από 8.000 φωτογραφίες που είχε βγάλει ο παππούς Αλμπέρτο, «ένας ευγενής άνθρωπος» όπως λέει η ίδια, κατά τη διάρκεια της ζωής του, με μαγευτικό ρετρό Kodachrome φιλμ. Ίσως αυτό ήταν το δώρο και η κληρονομιά για την εγγονή του, λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά πολύ όμορφες, με τα ζεστά χρώματα της Ιταλίας, της υπαίθρου και της περιπέτειας να σε σαγηνεύουν και να σε καλούν, χωρίς να λείπει το χιούμορ. Η Καρλότα μάζεψε όλες αυτές τις φωτογραφίες και μέσα από μία δουλειά πέντε χρόνων, πολλές από αυτές εμφανίστηκαν στο βιβλίο "An Attic Full of Trains" από τη Mack Books.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ