- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νύχτες στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Ένα από τα ομορφότερα και δροσερά σημεία της πόλης για το καλοκαίρι
Ο κήπος του Μεγάρου μουσικής είναι ένα από τα ομορφότερα και δροσερά σημεία της καλοκαιρινής Αθήνας για συναυλίες, φαγητό και βόλτα.
Από την Αθήνα αυτό που λείπει σίγουρα είναι το πράσινο. Δέντρα και φυτά είναι σε εξαφάνιση, με τα τσιμέντα να κρατάνε γερά και να εκπέμπουν μια γκρίζα ζέστη. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που νιώθεις ότι χρειάζεσαι ντους ανά ώρα. Οι λίγοι κήποι της πόλης, μοιάζουν με Εδέμ. Ο πιο ιδιαίτερος πιστεύω πως είναι του Μεγάρου και του Νομισματικού Μουσείου. Αλλά του Μεγάρου είναι καταπράσινος και «μουσικότερος». Κατά τη μελέτη της διάταξης των διαφόρων μορφών πρασίνου, λήφθηκαν υπόψη οι αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις του χώρου αλλά και το οικολογικό περιβάλλον της περιοχής. Βασική επιδίωξη των μελετητών ήταν η δημιουργία ενός κήπου με έντονο χαρακτήρα φυσικού περιβάλλοντος και με τις κατά το δυνατόν μεγαλύτερες επιφάνειες ελεύθερου πρασίνου αλλά και σημεία ενδιαφέροντος. Όταν είσαι εντός του κήπου νιώθεις ότι δεν είσαι στο κέντρο της Αθήνας, με τίποτα. Και αυτό είναι εξαιρετικό.
Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση. Το εστιατόριο που υπάρχει στο εσωτερικό του ονομάζεται (τι άλλο) Fuga. Το κόλπο, όμως, είναι οι συναυλίες. Από την εξωγήινη στάση μετρό του Μεγάρου, άνετα ανεβαίνει κόσμος με τα καρεκλάκια του στη μασχάλη, σακίδιο με προμήθειες στην πλάτη και ψαθόχαλα στο χέρι. Σαν σε εκδρομικό πικ-νικ μαζεύονται σιγά-σιγά στρώνουν, αράζουν τα λένε, γελάνε και γενικά το χαίρονται. Η φάση θυμίζει θερινό σινεμά αλλά σε συναυλία. Οι αρχιτέκτονες που διαμόρφωσαν τον κήπο έχουν κάνει άριστη δουλειά. Όπου και να καθίσεις μπορείς να βλέπεις τη σκηνή. Σαν σε ξέφωτο στο κέντρο της πόλης.
Περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό μου instagram εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 φωτογραφικά βιβλία
Από τον Νάνο Βαλαωρίτη στην Τζένιφερ Λόπεζ και από την Κίρα Νάιτλι στον Σάρλ Αζναβούρ
Η τρυφερή ματιά ενός αρχιτέκτονα στην πέτρα, τους ανθρώπους και τα δέντρα του τόπου
Το Νηπενθές και η τέχνη ως ίαση
Από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου στον Κεραμεικό
Η φωτογραφία δρόμου είναι μια πράξη παρατήρησης χωρίς κατοχή
Το βιβλίο «Project Φλέβα» κυκλοφορεί από τις νεοσύστατες Εκδόσεις ΜΠΕΡΛΙΝ
Η φωτογράφος παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση στο House of Lucie Athens
Η βροχή πέφτει και η πόλη τρέχει, σαν να μην μπορεί ποτέ να περιμένει κανέναν
O Ντένις Σμέλτς απέσπασε τη διάκριση Photo of the Year στα Siena Drone Awards 2025
Μια συζήτηση για την πατρότητα, τον αποχωρισμό και την απουσία που μεταμορφώνεται σε φωτογραφία
Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου «Μαθήματα επιβίωσης στον 21ο αιώνα» και την είδηση του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου
Από τις φαβέλες του Ρίο μέχρι τα σοκάκια του Παρισιού, η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος παρουσιάζει στη Λεμεσό την έκθεση «La Street c’est Chic», μια οπτική ωδή στην εφήμερη τέχνη των δρόμων
Ο Λούκα Λόρεντς γίνεται ο νεότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού - Η συγκλονιστική εικόνα του
Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στη νέα γενιά που συμμετείχε στην παρέλαση, ντυμένη με ηπειρώτικες φορεσιές
Η φωτογράφος των «Πρωταγωνιστών» μιλάει, για το φως, την απώλεια, τη μάχη με τον καρκίνο, τον Σταύρο Θεοδωράκη, και το κλικ που αποκαλύπτει την αλήθεια
Με αυτό το πρότζεκτ η Στέγη εγκαινίασε τον νέο της χώρο, το Onassis Ready
Μια καφέ ύαινα σε μια πόλη φάντασμα και 10 χρόνια υπομονής για το τέλειο «κλικ»
Παιδί μεταναστών από τα Κύθηρα, έγινε drag ακτιβίστρια και πετυχημένος επιχειρηματίας του πιο εμβληματικού queer bar της Ολλανδίας
Ο τόπος και οι άνθρωποί του γίνονται πρωταγωνιστές στο πρότζεκτ της «Η λίμνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.