- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κείμενο: Χρήστος Βρεττός
Μια θάλασσα γεμάτη κοχύλια που χτενίζαμε με τις μάσκες μας. Κρυφτό, κυνηγητό (και οι σχετικοί τσακωμοί) στις αυλές, μπάσκετ στο λιμάνι και ανέμελες καλοκαιρινές ταινίες στο Ρία και το Μαϊάμι. Αυτό ήταν πάνω κάτω το μέσο καλοκαίρι μας στο Μάτι. Τον χειμώνα τον περνούσαμε προσπαθώντας να πείσουμε τους φίλους μας ότι η τοποθεσία «Μάτι» δεν είναι απλώς ένα κακόγουστο γλωσικό αστείο, αλλά πραγματικά υπάρχει.
Cut to the next scene και τα γαλήνια στενά του χωριού μας αποτελούν πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα διεθνή ειδησογραφικά δίκτυα. Η φωτιά κινήθηκε αφύσικα γρήγορα αιφνιδιάζοντας τον κόσμο. Ο πυκνός καπνός που έπνιξε τους δρόμους συνέβαλε στο γενικό κλίμα πανικού και αποπροσανατολισμού, εμποδίζοντας τους κατοίκους του Ματιού να εκκενώσουν την περιοχή με ασφάλεια και ταχύτητα.
Και έτσι το μόνο που μας έμεινε από όσους και όσα κάηκαν είναι οι αναμνήσεις. Από πρόσωπα που μεγαλώσαμε μαζί και αγαπήσαμε μέχρι χώρους που συνηπάρξαμε και γελάσαμε και δημιουργήσαμε κοινότητες.
Μαζεύοντας τα συντρίμμια λοιπόν –κυριολεκτικά και μεταφορικά– κοιτάμε μπερδεμένα, αλλά επίμονα, στον ορίζοντα προσποιούμενοι ότι το απέραντο γαλάζιο μπροστά μας κάπως θα μας κάνει να ξεχάσουμε την καμμένη βία πίσω μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.