- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πάμε Αντίπαρο; To Antiparos International Photo Festival 2018 ξεκινά
Φωτογραφική έκθεση στο υπέροχο Κάστρο της το Σάββατο 7 Ιουλίου
Στους φωτισμένους χώρους του Κάστρου της Αντιπάρου, από το Σάββατο 7 Ιουλίου και για 6η χρονιά το Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας & Τέχνης Αντιπάρου διοργανώνει το Antiparos International Photo Festival 2018. Για 10 ημέρες 15 φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέτουν το έργο τους. Όπως κάθε χρόνιο η κριτική επιτροπή επιλέγει 14 φωτογράφους και μία Φωτογραφική Ομάδα για να εκθέσουν.
Έτσι φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των φωτογράφων: Ιάσωνα Αθανασιάδη, Κώστα Αντωνιάδη, Henri Kandiyoti, Κώστας Καραμολέγκος, Αικατερίνη Καρανίκα, Μάντυ Λυκερίδου, John Masters, Βαγγέλη Μπόζη, Βασίλη Μποντόσογλου, Δέσποινα Πιλάτη, Renee Revah, Ιωάννα Σακελλαράκη, Χαρά Σκλίκα, Νίκο Φυσιλάνης και της Φωτογραφικής Ομάδας Λειβαδιάς.
Επίσης διοργανώνονται και δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα workshops:
- To “Postcards from home” κάνει σπίτι του για τρεις μέρες το Antiparos International Photography Festival, για την πρώτη κυκλαδική έκδοση του θερινού εργαστηρίου, με εισηγήτρια την κα Φωτεινή Παπαχατζή. Το εργαστήριο θα γίνει στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο εδώ και στο email της.
- H κα Eιρήνη Βουρλούμη “Αποθανατίζοντας το Καλοκαίρι”, στο νησί που ονομάζει σπίτι της, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Φωτογραφικό εργαστήριο στις 12, 13 & 14 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο εδώ και στο email της.
Κεντρικός καλεσμένος της εκδήλωσης θα είναι ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι (Aggelos Barai) που θα ενισχύσει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να δουν με τα δικά τους μάτια το νησί, ενώ παράλληλα θα δώσει βασικές συμβουλές και πρακτικές για το πώς μπορούν να προσεγγίζουν θέματα και ανθρώπους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εκδήλωση είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, ανοιχτή σε όλους και όλες. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την επιλογή να φωτογραφίσουν είτε με φωτογραφική μηχανή είτε με κινητό. Η κεντρική συνάντηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 10πμ.
«Πριν από τη βόλτα θα πούμε λίγα λόγια για το νησί, αλλά και για τους κατοίκους του, με στόχο να εμπνευστούν οι συμμετέχοντες/ουσες. Μέχρι τις 12 το βράδυ, οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όποιο σημείο του νησιού επιθυμούν» σημειώνουν οι διοργανωτές του Antiparos International Photo Festival 2018.
Στο τέλος αυτής της μέρας οι συμμετεχοντες/ουσες πρεπει να στείλουν όσες φωτογραφίες επιθυμούν στον φωτορεπόρτερ Άγγελο Μπαράι, ο οποίος θα κάνει και την τελική επιλογή για την παρουσίαση των εικόνων τους την επόμενη μέρα που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του νησιού και παρουσιαστούν πάνω σε έναν προτζέκτορα.
H κα Δομνίκη Παπαθανασίου με τον μουσικό χορηγό του Photo Festival Concerts & More, επενδύει και φέτος με το πρόγραμμά της, τα εγκαίνια του Φεστιβάλ στις 7 Ιουλίου, την Τετάρτη 11/7 και το εορταστικό κλείσιμο του Φεστιβάλ στις 16/7.
Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, ο γνωστός Έλληνας φωτογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος φωτογραφίας, ο Toralf Sandåker, Νορβηγός δημοσιογράφος φωτογραφίας, και τεχνικός συντάκτης του περιοδικού Fotografi, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Έλληνας δημοσιογράφος φωτογραφίας και Διευθυντής της Nexus Publications SA, η Letícia Zica, ταλαντούχα Βραζιλιάνα φωτογράφος, η οποία έχει εκθέσει έργα της δύο φορές στο AIPF και ο David Frazer Wray, Βρετανός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου.
Info: Antiparos International Photo Festival 2018
Εγκαίνια: Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στο Κάστρο Αντιπάρου
Διάρκεια: 7 - 16 Ιουλίου 2018 Ώρες λειτουργίας: 20:30 – 00:30
Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2284061544, 6974400035, 6980777146
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα έκδοση του ΜΙΕΤ παρουσιάζει ένα σπάνιο φωτογραφικό αρχείο που διασώθηκε από γενιά σε γενιά
Ο φωτογράφος Μπρένταν Λάρσεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις κατηγορίες περί χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης
Μια νυχτερινή γωνιά της πόλης, γεμάτη έντονα χρώματα και φωτεινές επιγραφές
Η φωτογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE για όσα αποκαλύπτει μια φωτογραφία όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την κάμερα
Μια συζήτηση για το project, την αποδοχή του σώματος και την πρόληψη
Μια συζήτηση τη ζωή και τη δουλειά του στη Λήμνο, τη σειρά του για το Ελληνικό που εντάχθηκε στη συλλογή του Smithsonian, αλλά και τη συνεχή του έρευνα γύρω από την οικονομία της προσοχής
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει το προσωπικό του αρχείο και μοιράζεται σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη μακρόχρονη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Ο Ανδρέας Καμπάς εξηγεί γιατί η Gen Z επιστρέφει στο φιλμ, πώς οι 36 πόζες γίνονται πράξη κοινωνικοποίησης και γιατί τα πραγματικά μυστικά δεν σβήνουν με ένα swipe.
Ο ιδρυτής του σωματείου Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία μιλάει στην ATHENS VOICE
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, Δημοσθένης Καραγεωργίου
Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο καλούνται να δώσουν τη δική τους ματιά σε έναν τόπο που αλλάζει μαζί με τις εποχές
Το πορτρέτο του Θεοδόση Τάσιου βρήκε τον δρόμο του σε μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, κερδίζοντας το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Portraiture/Personality του PX3 2026
Η φωτογράφος μιλά για τη συνεργασία της με την κεντήστρα Νανά Λαμπράκη, την έκθεση «Όσα δεν ειπώθηκαν, κεντήθηκαν» και την προίκα των γυναικών
Ένα φωτογραφικό δοκίμιο για τον Κεραμεικό, εκεί όπου το μάρμαρο γίνεται μνήμη
Με εργαλεία του τις σκιές, τα χριστιανικά μοτίβα αλλά και εσκεμμένα θολές φιγούρες, ο Έλληνας καλλιτέχνης περνά τα δικά του μηνύματα για την πίστη, τη μνήμη αλλά και το άγνωστο
Στη νέα του έκθεση «?Trees Dance!», στη Nitra Gallery, ο φωτογράφος βρίσκει ζωή εκεί όπου το βλέμμα μας πατάει γκάζι. Μια προσωπική συνάντηση με τη φύση, που αρχίζει από τη μυρωδιά του καμένου.
Ενα θαλασσοπούλι και η ορμητική βουτιά του στον ωκεανό η νικητήρια φωτογραφία
Πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιάννη Δήμου, οι εικόνες ενός κόσμου που σταθερά απομακρύνεται αποκτούν νέα σημασία. Τι μπορούν να πουν σήμερα στις γενιές που δεν τον γνώρισαν ποτέ;
Άγνωστες εικόνες από τα ταξίδια του στην Ευρώπη το '50 και το '60 θα δούμε στην έκθεση «Μια άλλη Ευρώπη-Τάκης Τλούπας» στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
84 στιγμές και ατμόσφαιρες δυτικής Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.