- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Riviera Cocktail
To jet set του Φεστιβάλ των Καννών πόζαρε στη Γαλλική Ριβιέρα του '50 το ίδιο επιτηδευμένα ξέγνοιαστα
Ο ιρλανδός φωτογράφος Edward Quinn βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Η Κυανή Ακτή έγινε το «στούντιό» του και η χρυσή δεκαετία της showbiz συνώνυμο της καριέρας του. Τα καλοκαίρια της δεκαετίας του ’50, η Γαλλική Ριβιέρα μετατρεπόταν σε ένα τεράστιο κινηματογραφικό σκηνικό που αποκάλυπτε τη γοητευτική «ανεμελιά» των μεγαλύτερων αστεριών της εποχής. Ηθοποιοί, μουσικοί της τζαζ, συνθέτες, σκηνοθέτες, pin-up girls διασταυρώνονταν με διανοούμενους, εφοπλιστές, πολιτικούς, γαλαζοαίματους και κραταιούς αριστοκράτες, σε «ρόλους» φυσικούς, ιδιωτικούς και επιτηδευμένα ξέγνοιαστους. Ο Quinn περπατούσε ανάμεσά τους, έγινε κομμάτι του κόσμου τους και με καθαρό, αλάνθαστο ένστικτο τον κατέγραφε με αμέτρητα «κλικ». Η νεαρή, πρωτοεμφανιζόμενη Μπριζίτ Μπαρντό, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας βγαίνουν από ένα νυχτερινό κλαμπ, η Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ στο πρώτο τους ραντεβού, η Όντρεϊ Χέμπορν στο ξεκίνημα της καριέρας της, η Σοφία Λόρεν στη σουίτα του ξενοδοχείου της. Ο Πάμπλο Πικάσο δεν έδωσε ποτέ σε κανέναν άλλο φωτογράφο τέτοια πρόσβαση στην προσωπική του ζωή, όση έδωσε στον καλό του φίλο Quinn. Η Γαλλική Ριβιέρα σερβίρει έκτοτε τα πιο «ακριβά» κοκτέιλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
182 έργα συνθέτουν το φωτογραφικό σύμπαν του διάσημου κινηματογραφιστή
Με αφορμή τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού
Η έκθεση «Yorgos Lanthimos: Photographs» ανοίγει τις πόρτες της σήμερα για το κοινό
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery
Ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει και γράφει για τον «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941–1944»
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Η φωτογράφος και γιατρός μιλάει για τα δέκα χρόνια περιπλανήσεων σε πόλεις και δρόμους του κόσμου και για τη ματιά πίσω από το λεύκωμά της
Η άκρως εορταστική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα την Κυριακή της Απόκρεω στο μικρό χωριό του Μεσοτόπου
Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επανέρχεται για όγδοη χρονιά
Στη νέα έκθεσή του, με τίτλο «Revisited encounters», o φωτογράφος παρουσιάζει 15 φωτογραφίες και ένα video-installation
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός εκθέτει 182 φωτογραφικά έργα
H φωτογραφία ως πράξη παρατήρησης, η βιωματική προσέγγιση διαφορετικών πολιτισμών και η διεθνής αναγνώριση
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.