Φωτογραφια

Ο Φωτογράφος της Άγριας Φύσης για το 2017 «έπιασε» την αγκαλιά της χρονιάς (εικόνες)

Ο νικητής και οι φιναλίστ του Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wildlife_choice1.jpg
JO-ANNE MCARTHUR / NATURAL HISTORY MUSEUM

Ο νεαρός γορίλας έχει γαντζωθεί από τους ώμους του σωτήρα του. Αισθάνεται ασφάλεια στην αγκαλιά του Appolinaire Ndohoudou και κοιτάζει τη φύση, τη δική του φύση που είναι άγρια, έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Η οργάνωση «Δράση για τα Πρωτεύοντα της Αφρικής» (Ape Action Africa) έχει μόλις σώσει το θηλυκό γοριλάκι από τα χέρια των κυνηγών.

Η φωτογραφία που κέρδισε το βραβείο του κόσμου στο διαγωνισμό «Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award» ανήκει στην Καναδή φωτογράφο Τζο-Αν ΜακΆρθουρ, η οποία δήλωσε: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που αυτή η φωτογραφία άγγιξε τον κόσμο. Ελπίζω να αποτελέσει για όλους μας μια μικρή πηγή έμπνευσης ώστε να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο  για αυτά τα ζώα». 

«Συχνά καταγράφω τις βιαιότητες που βιώνουν τα ζώα από τα χέρια τα δικά μας, των ανθρώπων. Ευτυχώς μερικές φορές γίνομαι αυτόπτης μάρτυρας ενεργειών διάσωσης, ελπίδας και λύτρωσης», πρόσθεσε η Καναδή φωτογράφος.

Σχεδόν 20.000 φαν της άγριας φύσης επέλεξαν τη φωτογραφία της από 24 φωτογραφίες που έφτασαν στα τελικά του διαγωνισμού. Συνολικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου δέχθηκε 50.000 φωτογραφίες για το διαγωνισμό του 2017.

Οι φιναλίστ

Ντέμπρα Γκαρσάιντ, Καναδάς: Ζεστή Αγκαλιά

wildlife_choice2.jpg

Η μαμά πολική αρκούδα και τα μικρά της μόλις έχουν ξεμυτίσει από τη φωλιά τους. Έχει μόλις μπει η Άνοιξη στο Εθνικό Πάρκο Wapusk στον Καναδά.

 

Λακσίθα Καρουναράτνα, Σρι Λάνκα: Αναβάτης
wildlife_choice3.jpg

Η φωτογράφος κάνει σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο των Μασάι στην Κένυα, όταν έπεσε πάνω στον ασυνήθιστο καβαλάρη της ζέβρας.

 

Λουτσιάνο Καντισάνι, Βραζιλία: Αιρούμενος βραδύπους
wildlife_choice4.jpg

Ο Βραζιλιάνος φωτογράφος σκαρφάλωσε σε μια κεκροπία στο προστατευμένο τροπικό δάσος της νότιας Μπαΐας της Βραζιλίας για να ξετρυπώσει τον αιωρούμενο βραδύπου.

 


Ρέι Τσιν, Ταΐβάν: Η κομψή μαμά με το μικρό της

wildlife_choice5.jpg

Κάθε χρόνο από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οι μεγάπτερες φάλαινες μεταναστεύουν από τα βόρεια ψυχρά νερά του αρκτικού τους περιβάλλοντος για τα πιο θερμά και προστατευμένα νερά στα ανοιχτά των νήσων Τόνγκα για να γεννήσουν. Ο Ρέι Τσιν συνάντηση τη μαμά και το μικρό της στις νησίδες Βαβάου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ