- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι συμβαίνει όταν ένα μοντέλο φωτογραφίζεται στους δρόμους με ρούχα από κολεξιόν;
21 φωτογραφίες μόδας του Ferdinando Scianna
Ο Fernando Scianna είναι ένας φημισμένος Ιταλός με εξέχουσα θέση στη φωτογραφία μόδας. Τη δεκαετία του '80 και του '90 έκανε γνωστή τη γενέτειρά του, Σικελία, και τη ζωή εκεί, ενώ δούλευε στη διαφημιστική καμπάνια της Dolce & Gabbana. Η ιδέα του ήταν να φωτογραφίσει το μοντέλο Marpessa Hennink ντυμένο με τη νέα κολεξιόν της εταιρίας, στο δρόμο της Σικελίας, αλλά σε αυθόρμητες στιγμές. Σαν να έκανε μια βόλτα κανονική, να ψώνιζε στο μπακάλικο, να χάζευε τη θέα. Η επιτυχία οφειλόταν στις αντιδράσεις του κόσμου μπροστά στη θέα της πανέμορφης, υπέρκομψης κοπέλας.
Ο ίδιος επανέλαβε την ιδέα του αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, με διάφορα μοντέλα και σε διαφορετικές πόλεις, αλλά πάντα με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι αυτές που έκαναν τις φωτογραφίες του τόσο ξεχωριστές. Η φυσικότητα, το επιμελώς ατημέλητο κάδρο του και φυσικά τα μοντέλα που διάλεγε, αποτέλεσαν τομή στη φωτογραφία μόδας και τον καθιέρωσαν στο χώρο για πάντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
182 έργα συνθέτουν το φωτογραφικό σύμπαν του διάσημου κινηματογραφιστή
Με αφορμή τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού
Η έκθεση «Yorgos Lanthimos: Photographs» ανοίγει τις πόρτες της σήμερα για το κοινό
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery
Ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει και γράφει για τον «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941–1944»
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Η φωτογράφος και γιατρός μιλάει για τα δέκα χρόνια περιπλανήσεων σε πόλεις και δρόμους του κόσμου και για τη ματιά πίσω από το λεύκωμά της
Η άκρως εορταστική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα την Κυριακή της Απόκρεω στο μικρό χωριό του Μεσοτόπου
Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επανέρχεται για όγδοη χρονιά
Στη νέα έκθεσή του, με τίτλο «Revisited encounters», o φωτογράφος παρουσιάζει 15 φωτογραφίες και ένα video-installation
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός εκθέτει 182 φωτογραφικά έργα
H φωτογραφία ως πράξη παρατήρησης, η βιωματική προσέγγιση διαφορετικών πολιτισμών και η διεθνής αναγνώριση
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο
H φωτογραφία μέσα από τη ζωή, τον θάνατο και τα πάντα ανάμεσά τους
Όταν η φωτογραφία συγκινεί και διασώζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.