Φωτογραφια

Marisa Papen: Αναζητώντας γυμνή την αρχαία Αίγυπτο (εικόνες)

Το μοντέλο από το Βέλγιο που έκανε έξαλλους τους Αιγύπτιους, αλλά θα έκανε περήφανη την Κλεοπάτρα  

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371502-767443.jpg
Jesse Walker

«Τριγυρίζω εδώ και δύο χρόνια άγρια και ελεύθερη. Έχω επισκεφθεί τουλάχιστον 50 χώρες. Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκα σε μια τόσο δύσκολη, επικίνδυνη και άγρια κατάσταση όσο αυτή της Αιγύπτου», γράφει στην ιστοσελίδα το μοντέλο από το Βέλγιο, Marisa Papen, η οποία κατάφερε να εξοργίσει τους Αιγύπτιους.  «Δεν θα σας ταλαιπωρήσω με τις λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας. Θα σας πω μόνο ότι κατέληξα μαζί με τον συνοδοιπόρο μου να περάσουμε ένα από τα οκτώ αιγυπτιακά μας βράδια στη φυλακή», συνεχίζει η Βελγίδα.

Η Marisa εξόργισε γιατί φωτογραφήθηκε γυμνή σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αιγύπτου.   Φωτογραφήθηκε στις πυραμίδες της Γκίζας, κοντά στο Κάιρο, στο ναό Καρνάκ στο Λούξορ, πάνω σε άλογο, δίπλα σε καμήλες, σε σουκ, μαζί με ντόπιες και ντόπιους.  

Ο συνοδοιπόρος και φωτογράφος της Papen, Jesse Walker, είπε στο μοντέλο πως ήθελε να δημιουργήσει μια φωτογραφική ιστορία που θα αναπαριστά την κοιλάδα του Νείλου πριν από την αποξήρανσή της. Το τοπίο συνεπήρε τη Βελγίδα που πέταξε με άνεση πολλές φορές τα ρούχα της.

Marisa Papen

«Είναι πιθανό ότι οι φωτογραφίες να είναι ψεύτικες ή να έχουν ληφθεί πολύ καιρό πριν και να δημοσιεύθηκαν πρόσφατα», σχολιάζει το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, το οποίο έφτασε σε σημείο να αμφισβητήσει τη φωτογράφιση στο σύνολό της. «Δεν έχει πραγματοποιηθεί τέτοια φωτογράφιση σε κανένα αρχαιολογικό χώρο».

Η δημόσια σεξουαλικότητα και το γυμνό τιμωρούνται στην Αίγυπτο.

Η σύλληψη της Papen έγινε στο Καρνάκ και ότι ο φωτογράφος διέγραψε τις εικόνες για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα με την αστυνομία. Παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο.

«Συνεχίσαμε να παίζουμε το ρόλο των ηλίθιων τουριστών που δεν είχαν ιδέα πως το να χορεύουν γυμνοί σε αιγυπτιακό έδαφος δεν ήταν επιτρεπτό», εξηγεί στο site της 25χρονο μοντέλο.

Ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή τους, προειδοποιώντας τους να μην επαναλάβουν την προσβολή προς την πολιτιστική κληρονομιά της Αιγύπτου. Πάντως ο Jesse Walker κατάφερε να ανακτήσει τις εικόνες που είχε προσωρινά διαγράψει.«Τα κατάφερε και μπορείτε κι εσείς να απολαύστε το ταξίδι που κάναμε αναζητώντας την αρχαία Αίγυπτο. Πραγματικά πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που θα έκανε την Κλεοπάτρα περήφανη».

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

Marisa Papen

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.