Φωτογραφια

Οι άγριες μέρες και νύχτες των Αμερικανών πεζοναυτών

25 φωτογραφίες από το σκληροτράχηλο κόσμο τους 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337228-701274.jpg
LCpl Jered T. Stone.

Η εκπαίδευσή τους είναι μια από τις πλέον απαιτητικές στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Η ζωή τους διαφορετική από εκείνη του απλού πολίτη. Η δουλειά τους να «υπηρετούν την πατρίδα». Δηλώνουν λίγοι και περήφανοι.

 

Το 2012 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ καταγράφηκε ως ο μεγαλύτερος εργοδότης στον κόσμο με περισσότερους από 2.130.000 σε υπηρεσία στρατιώτες, ναύτες, πεζοναύτες, αεροπόρους, και εργαζομένους. Μετρείστε ακόμα 1,1 εκατομμύρια εθνοφρουρών και μέλη του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και Πεζοναυτών. Γενικό σύνολο; Περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Περισσότεροι από εκείνους πολυεθνικών εταιριών όπως η McDonald’s ή η Walmart.

Οι άγριες μέρες και νύχτες των Αμερικανών πεζοναυτών  © Photo by Cpl Darien Bjorndal

Από το περιβόητο boot camp, το πρόγραμμα επιλογής υποψηφίων που διαρκεί 13 εβδομάδες και απαιτεί γερά νεύρα και αντοχές μέχρι το πεδίο της μάχης, το Σώμα των Πεζοναυτών έχει γράψει τη δική του ιστορία. Αμφιλεγόμενη για τους πασιφιστές.

Οι άγριες μέρες και νύχτες των Αμερικανών πεζοναυτών  © Photo by Cpl Christian Varney

Προμοτάροντας με τη δύναμη της εικόνας τις επιχειρησιακές δραστηριότητές τους και την «καθημερινή» πλευρά του ένστολου βίου, οι φωτογραφικές λήψεις που θα βρει κανείς στην επίσημη σελίδα τους έχουν τη σκηνοθεσία που απαιτείται, το θέαμα που χρειάζεται και τις τεχνικές πειθούς για κάθε υποψήφιο νέο που σκέφτεται να γίνει ένας από αυτούς. Από τις προπαγανδιστικές αφίσες του περασμένου αιώνα μέχρι τη σημερινή ψηφιακή εποχή, ο μιλιταρισμός είχε πάντα δυνατό μάρκετινγκ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ