Φωτογραφια

«Η Αθήνα μέσα από τις φωτογραφίες των ανθρώπων της» στο Μετρό Συντάγματος

Υπέροχες παλιές φωτογραφίες της Αθήνας στον πιο όμορφο εκθεσιακό χώρο

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329703-682069.jpg

Η πόλη όπως την κατέγραψαν οι άνθρωποί της στις οικογενειακές τους φωτογραφίες. Αυτό ήταν το ζητούμενο του διαγωνισμού που διοργάνωσαν στα μέσα του 2016 οι atenistas σε συνεργασία με τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε., από τον οποίο τελικά προέκυψε μια έκθεση 70 φωτογραφιών με συνοδευτικά κείμενα που φιλοξενήθηκε από τις 16 ως τις 27 Οκτωβρίου στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στις 11 μέρες που διήρκησε η έκθεση, χιλιάδες Αθηναίοι κοντοστάθηκαν και παρατήρησαν  με ενδιαφέρον και προσοχή 70 προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν στην πόλη μας, απορρόφησαν εικόνες από την εξέλιξη της Αθήνας μέσα από τα βιώματα, τις αγωνίες, και τις προσπάθειές τους να σταθούν στην εν αναπτύξει μητρόπολη.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης παρουσία πλήθους κόσμου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων που πλημμύρισε τον χώρο με μουσικές από κλασικά αθηναϊκά τραγούδια.

Στα βραβεία της κριτικής επιτροπής το πρώτο έλαβε η Πέννυ Χονδρογιάννη ενώ ακολούθησαν στο 2ο βραβείο η Σταματία Πισιμίση και στο 3ο η Βιργινία Φιλιππούση.

Στην ψηφοφορία κοινού 392 ψήφισαν: 1. Κυβέλη Μακρή (71 ψήφοι), 2. Ισοψηφία: Λουκία Μπουρνόζου, Πέννυ Χονδρογιάννη (44 ψ.), 3. Γιώργος Γρηγορόπουλος, Ιωάννα Μπόντα (41 ψ.)

Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής, δύο συνεργάτες της AV: Τάσος Βρεττός, Φωτογράφος και Δημήτρης Φύσσας, Δημοσιογράφος-συγγραφέας. Μαζί τους οι Ίρις Κρητικού, Ιστορικός τέχνης-Ανεξάρτητη επιμελήτρια  και Τάσος Χαλκιόπουλος από το athensville. 


Φωτογραφίες: Atenistas Group, facebookwww.atenistas.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ