- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπορεί να ξεκινήσει από μια μικρή, αθώα ζήλια και να θεριέψει σε ένα ασίγαστο, φλογερό μίσος. Η «Ζηλοφθονία» λοξοκοιτά μονίμως προς μια άλλη πλευρά όπου, όπως λέει μια ξένη παροιμία, το γρασίδι είναι πάντα περισσότερο πράσινο.
Εκτός όμως από θανάσιμο αμάρτημα, είναι και το θέμα της φωτογραφικής έκθεσης του project Seven για τον μήνα Νοέμβριο. Από την Δευτέρα 7 του μήνα και για τις επόμενες 7 ημέρες περιμένει τους επισκέπτες της στον πολυχώρο Vault.
photo gallery
Μετά την παρουσίαση της «Οκνηρίας» για τον Οκτώβριο, το δεύτερο από τα επτά μέρη του Seven είναι αφιερωμένο στην «Ζηλοφθονία». Τι σημαίνει αυτό το αμάρτημα για τον νεοέλληνα του 2016 και πώς μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη που ζει σήμερα στην χώρα;
Με σύνθημα το 7
Το SEVEN είναι ένα project που περιλαμβάνει 7 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Θα έχει διάρκεια 7 μήνες, από τον Οκτώβρη έως τον Απρίλη και κάθε θεματική της θα φιλοξενείται στο Vault για 7 ημέρες. Κάθε μήνας αμαρτάνει... διαφορετικά: τον Νοέμβριο πρωταγωνιστεί η Ζηλοφθονία, Δεκέμβριο η Λαιμαργία, Ιανουάριο η Λαγνεία, Φεβρουάριο η Απληστία, Μάρτιο η Οργή, Απρίλιο η Αλαζονεία.
Μία επιτροπή από 7 διακεκριμένους φωτογράφους, καθώς και 3 guest καλλιτέχνες έξω από τον χώρο της φωτογραφίας, επιλέγει κάθε φορά τις 7 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων.
Oι 49 νικήτριες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ομαδική έκθεση τοn Μάιο στον πολυχώρο του Vault, ενώ θα εκδοθούν και σε φωτογραφικό λεύκωμα. Έπαθλο του νικητή θα είναι η προσωπική του ατομική έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά, τη διοργάνωση και φιλοξενία της οποίας θα αναλάβει εξολοκλήρου το Vault.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Αποστόλης Αναστασόπουλος, Μαρινέζα Βαμβακάρη, Παναγιώτης Γκίκας, Μαρκέτος Δαμίγος, Ανδρέας Ζαφείρης, Βαγγέλης Ιωάννου, Σωτήρης Καινούργιος, Κατερίνα Κασιδιάρη, Βασιλική Κατσανού, Αλεξάνδρα Καψή, Αλέξανδρος Κόρπης, Γιάννης Κωβαίος, Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λαγού, Πέτρος Μακρής, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Χρήστος Μασούρας, Ευγενία Παππά, Γιάννης Παππάς, Χρήστος Παππάς, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Νίνα Παπακαστρισίου, Μαρία Παπαναστασίου, Κατερινα Παυλιδάκη, Renee Revah, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Γιώργος Χρονάκης, Hiro, Εύη Χριστοπούλου
Η επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Αλεξανδράκη (Φωτογράφος, αρχισυντάκτης στο CityCode Magazine), Νίκο Βαρδακαστάνη (Φωτογράφος / Studio 112 photography), Άγγελο Καλοδούκα (Φωτογράφος, συγγραφέας, δημοσιογράφος στο Left.gr), Παναγιώτη Κασίμη (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Κέντρο Δημιουργικής φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ), Στέφανο Πάσχο (Φωτογράφος), Τάσο Σκλαβούνο (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Studio Μελενίκου), Γιώργο Στριφτάρη (Φωτογράφος, ηθοποιός, casting director)
Guest στην επιτροπή για το 2ο αμάρτημα, Ζηλοφθονία: Νίκος Γιαβρόπουλος (εικαστικός, master of ceremonies), Κοραής Δαμάτης (Σκηνοθέτης, συγγραφέας του μυθιστορήματος «Το σπίτι Μόνο»), Θωμάς Δασκαλάκης (Φωτογραφος και Courier στην εταιρεία ndpphoto.gr)
Info: «SEVEN», Ζηλοφθονία. 7-13/11, 19.00. VAULT Theatre Plus, Μελενίκου 26, Βοτανικός, 2130356472
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
182 έργα συνθέτουν το φωτογραφικό σύμπαν του διάσημου κινηματογραφιστή
Με αφορμή τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού
Η έκθεση «Yorgos Lanthimos: Photographs» ανοίγει τις πόρτες της σήμερα για το κοινό
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery
Ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει και γράφει για τον «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941–1944»
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Η φωτογράφος και γιατρός μιλάει για τα δέκα χρόνια περιπλανήσεων σε πόλεις και δρόμους του κόσμου και για τη ματιά πίσω από το λεύκωμά της
Η άκρως εορταστική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα την Κυριακή της Απόκρεω στο μικρό χωριό του Μεσοτόπου
Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επανέρχεται για όγδοη χρονιά
Στη νέα έκθεσή του, με τίτλο «Revisited encounters», o φωτογράφος παρουσιάζει 15 φωτογραφίες και ένα video-installation
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός εκθέτει 182 φωτογραφικά έργα
H φωτογραφία ως πράξη παρατήρησης, η βιωματική προσέγγιση διαφορετικών πολιτισμών και η διεθνής αναγνώριση
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο
H φωτογραφία μέσα από τη ζωή, τον θάνατο και τα πάντα ανάμεσά τους
Όταν η φωτογραφία συγκινεί και διασώζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.