Φωτογραφια

Άγγελος του photos

Οι Polaroid της Χρύσας Νικολέρη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19667-48801.JPG

Υπήρχε μια περίοδος που στατιστικά υπολογιζόταν πως περίπου τα μισά σπίτια της υφηλίου διέθεταν μια Polaroid. Το 2007 η εταιρία διέκοψε την παραγωγή, ενώ πέρυσι το Νοέμβριο έληξε και η τελευταία παρτίδα φιλμ. Τελικά, ο θρύλος επιβίωσε, κυρίως χάρη στις προσπάθειες της αυστρο-ολλανδικής συμμαχίας των Florian Kaps και Andre Bosman, με τη δημιουργία του The Impossible Project, το οποίο περιέσωσε 300 εκατομμύρια μηχανές από το μαυσωλείο.

    n

Όλο αυτό το διάστημα, η Χρύσα Νικολέρη, φωτογράφος με σπουδές στη Bayerisches Staatslehranstalt für Photographie του Μονάχου, με πολυάριθμες εκθέσεις και τακτικές δημοσιεύσεις σε έντυπα και περιοδικά, συντηρεί τη φετιχιστική της σχέση με το στιγμιαίο φορμά, αγοράζοντας όσα φιλμ βρεθούν στο διάβα της, συγκρατώντας στιγμές της καθημερινότητας στη μηχανή που μετατρέπει την παλάμη σε σκοτεινό θάλαμο, αποτυπώνοντας τοπία, εσωτερικούς χώρους, όψεις αρχιτεκτονημάτων, οικείες ρουτινιάρικες στιγμές, εικόνες «χωρίς πατρίδα και ημερομηνία», που αποπνέουν μια αίγλη διαχρονικότητας χάρη στη φθαρμένη όψη του φιλμ.

Τώρα η Χρύσα Νικολέρη παρουσιάζει τις Polaroid της στο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε μια έκθεση υπό τον τίτλο “Diaries”, η οποία διαρκεί από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 18 Φεβρουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10:00 μέχρι τις 20:30 καθημερινά, η είσοδος είναι ελεύθερη και το Ίδρυμα βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 387, (είσοδος από την οδό Πεντέλης 11).

Δείγματα της έκθεσης σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να δείτε εδώ

n

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY