- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O διάσημος σχεδιαστής Minas σχεδιάζει τα κόκκινα σταντ της Athens Voice
Το κάναμε κόκκινο. Σαν τα φανάρια και τα stop. Η ζωή στην πόλη θέλει μικρές στάσεις. Το σχεδίασε ο Minas, ο ένας και μοναδικός έλληνας designer που διαθέτουμε ως χώρα. Οι ακμές στη βάση του το αφήνουν να αιωρείται. Έτοιμο να φύγει, να πετάξει, σαν τους πραγματικούς κατοίκους των πόλεων. Έχει κλίση. Γιατί μας σκοτώνουν τα επίπεδα και γιατί ζούμε σε μια πόλη με λόφους.
Τα χερούλια είναι άσκηση. Τη «Voice» να πάρω ή το σταντ; Άσ' το κάτω. Τη «Voice» πάρε!
Ο Minas εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από το κόκκινο stand που σχεδίασε για την Athens Voice
«Από το θρανίο του σχολείου μέχρι μια βίδα, τα ήθελα όλα clean, τέλεια φτιαγμένα, άψογα φινιρισμένα. Σ’ έναν κόσμο που όλα ήταν πρόχειρα και βιαστικά και φτηνά φτιαγμένα».
Κάπως έτσι ήταν η φιλοσοφία του Mina. Όλα τέλεια. Φίλος αγαπημένος ο πιο γνωστός Έλληνας ντιζάινερ στο εξωτερικό, με έργα του από Νέα Υόρκη μέχρι Τόκιο, ανέλαβε να φτιάξει τα σταντ μας. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν τα χερουλάκια για να βοηθάει τα παιδιά στα Έβερεστ να μην κουράζονται όταν θα τα κουβαλάνε. Τα ήθελε όχι μόνο όμορφα αλλά και λειτουργικά, να είναι άψογα.
Έτσι «προσγειώθηκαν» στην πόλη που γέμισε με αυτά τα πανέμορφα αντικείμενα. Δεν ήταν πια ένα κοινό στάντ για να πάρεις μια εφημερίδα ή ένα διαφημιστικό φυλλάδιο αλλά ένα αληθινό έργο τέχνης που χρωμάτιζε την ζώη μας με κόκκινο της φωτιάς. Κι ένα πρωί οι αθηναίοι είδαν ξαφνικά μια νέα free εφημερίδα με πρωτοσέλιδο έργα τέχνης να τους περιμένει στα πανεπιστήμια, σε καφέ, σε μπαράκια κι εστιατόρια, σε βιβλιοπωλεία, μουσεία και γκαλερί αλλά και στα Everest κάθε γωνιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η τολμηρή περφόρμερ και εικαστικός σε μια προσωπική έκθεση με νέα και παλαιότερα έργα οκτώ στενών καλλιτεχνικών συνεργατών και φίλων της
«Σημείο Κάλλας»: Σπάνιο αρχειακό υλικό και βιντεοεγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου
Εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στις 11 Ιουνίου
Το αφιέρωμα χωρίζεται σε έξι ενότητες που καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του: από την πρώιμη περίοδο στη Φλωρεντία, έως τα εμβληματικά πορτρέτα femmes fatales στο Παρίσι.
Η 8η διοργάνωση, με επιμελητή τον Thiago de Paula Souza, θα ξεκινήσει στις 2 Απρίλιου 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.