- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθήνα - Τόκιο: Ένα συναρπαστικό ταξίδι εικόνων ηλικίας 125 χρόνων
Πανευρωπαϊκή Έκθεση NOTOS 2021 με γραμματόσημα
Ένα ταξίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες, διάρκειας 125 χρόνων, μέσα από χιλιάδες γραμματόσημα
Οι πληγέντες πέρυσι από τον νέο κορωνοϊό 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε λίγες μέρες ξεκινούν στο Τόκιο με 33 αθλήματα και συμμετοχή 11.000 αθλητών από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Η αύξηση στους συμμετέχοντες και τα αθλήματα σε σύγκριση με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 είναι εντυπωσιακή αφού σ' αυτούς συμμετείχαν μόλις 14 χώρες και 9 αθλήματα από τα οποία ξεχώριζε ο ποδηλατικός αγώνας των 100 χλμ. Μία καινοτόμος ιδέα στην Αθήνα του 1896 κάλυψε σε σημαντικό βαθμό τα λειτουργικά έξοδα της διοργάνωσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων αφού οι πωλήσεις των πρώτων παγκοσμίως αθλητικών γραμματοσήμων ανήλθαν στο, εντυπωσιακό για την εποχή, ποσό των 400.000 δρχ.
Τα αθλήματα που ήλθαν και απήλθαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αρκετά, όπως η κολύμβηση 200 μέτρων μετ' εμποδίων στο Παρίσι το 1900.
Στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξήχθη και το αιμοδιψές «άθλημα» της σκοποβολής ζωντανών περιστεριών που ευτυχώς δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.
Αθλήματα που έχουν ρίζες στην παράδοση διαφόρων χωρών συχνά εντάσσονται στα Ολυμπιακά αθλήματα. Στην Ιαπωνία, το δημοφιλές άθλημα Hanetsuki, ένα είδος μπάντμιντον, που πρωτοσυναντάται στον 14ο αιώνα δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στα 5 νέα ολυμπιακά αθλήματα ανάμεσα στα οποία είναι το σκέιτμπορντ και η αθλητική αναρρίχηση σε τοίχο.
Στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση NOTOS 2021 www.hps.gr/notos2021 που θα διεξαχθεί από 19-22 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συμμετέχουν εκθέτες από 30 χώρες με περισσότερες από 20.000 εντυπωσιακές σελίδες που αφηγούνται όχι μόνον την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και εκατοντάδες άλλες εξίσου συναρπαστικές ιστορίες για χώρες, πολιτισμούς, επικοινωνία μέσα από εντυπωσιακά ταξίδια με όχημα έργα τέχνης σε μικρογραφία, τα γραμματόσημα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο ελληνικό success story που αλλάζει τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό
Η νέα έκθεση, σε επιμέλεια της Εβίτας Τσοκάντα, εγκαινιάζεται στις 25 Απριλίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο
Η Έλσα Κοππάση αναβιώνει μικρούς θησαυρούς με μεγάλες ιστορίες
Μια μεγάλη έκθεση αποδεικνύει ότι ο Ανρί Ματίς, στα ογδόντα του, επανεφηύρε την τέχνη του και επηρέασε την ιστορία της τέχνης
Η πορεία της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του 20ού αιώνα
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα του Κολλεγίου
Ατομικά και συλλογικά πρότζεκτ που εγκαινιάζονται αυτήν την εβδομάδα
Εγκαινιάζεται επίσημα στις 15 Απριλίου - Ενδέχεται να ανοίξει νωρίτερα στο κοινό
Τερατάκια που γελούν, γυναίκες που ποζάρουν και ένας κόσμος που εκρήγνυται
Νίκη Καναγκίνη, Γιάννης Χρήστου και Στάθης Λογοθέτης σε «διάλογο» μέσα από τα έργα τους και την πορεία τους
Ανατροπή από κορυφαίο μελετητή - Το έργο ανήκει στον Ολλανδό καλλιτέχνη και όχι σε μαθητή του
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η «Θεά από Ατσάλι» αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας
Ο βίος του Ολλανδού ζωγράφου που άσκησε καταλυτική επιρροή στην τέχνη
Ένας σχολιασμός της οπτικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη
Oι σχεδιαστές που άλλαξαν τη μόδα
Όλα για τη Συλλογή Κωστάκη, τη Ρωσική Πρωτοπορία και την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος»
Από τη μεγάλη συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την περφόρμανς του Γιώργου Δρίβα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ανακαλύψτε τη δυναμική της τέχνης για χώρους με προσωπική σφραγίδα και μοναδική ταυτότητα
Η έκθεση «60 χρόνια ΜΙΕΤ. Αναγνώσεις μιας συλλογής» στο Μουσείο Μπενάκη αναδεικνύει την ιστορία της ελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα μέσα από έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.