Εικαστικα

Ο Πύργος του Άιφελ αλλιώς - Η απίστευτη οφθαλμαπάτη από τον JR

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνθρωπος με ομπρέλα «πετά» πάνω από χαράδρα στο Παρίσι με φόντο τον Πύργο του Άιφελ
Άνθρωπος με ομπρέλα «πετά» πάνω από χαράδρα στο Παρίσι με φόντο τον Πύργο του Άιφελ @jr/Instagram

Τον Πύργο του Άιφελ μεταμορφώνει ο JR, ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης, δημιουργώντας μια ακόμη εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη στο Παρίσι.

Το αγαπημένο του παιχνίδι, την οφθαλμαπάτη, παίζει ξανά ο Γάλλος καλλιτέχνης JR στη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media, ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται πάνω σε... χαράδρα, ενώνοντας τις δύο άκρες της.

Το νέο του έργο βρίσκεται στην πλατεία Place du Trocadéro κοντά στο Palais de Chaillot και ήδη έχουν σχηματιστεί ουρές από κατοίκους στο Παρίσι που θέλουν να φωτογραφηθούν ή να βγουν ένα βίντεο, την ώρα που κάνουν ένα άλμα ή μια χαλαρή βόλτα πάνω από τη χαράδρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιουλίου ανοίγει και πάλι για τους τουρίστες ο Πύργος του Άιφελ, καθώς συνεχίζεται η άρση lockdown στη Γαλλία. Εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων την περίοδο που ήταν κλειστό το εμβληματικό μνημείο, αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, περίπου 10.000 επισκέπτες/ημέρα θα πηγαίνουν στον Πύργο του Άιφελ. Στην προ-Covid εποχή ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε σταθερά τις 25.000. Το μνημείο που κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ήταν κλειστό από τα τέλη Οκτωβρίου 2020, καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού «χτυπούσε» το Παρίσι.

Η ανάρτηση στο Instagram με το εκπληκτικό ασπρόμαυρο φωτομοντάζ του καλλιτέχνη JR στο Παρίσι συνοδεύεται από πλήθος επιδοκιμαστικών - αποθεωτικών σχολίων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JR (@jr)

 

JR offre une vue spectaculaire sur la tour Eiffel

«JR: Chronicles» - Η μεγάλη ατομική έκθεση στο Λονδίνο

Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα ανοίγει στο Λονδίνο η έκθεση «JR: Chronicles». Πρόκειται για μια τεράστια ατομική έκθεση με έργα του δημοφιλούς Γάλλου καλλιτέχνη, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό από τις 4 Ιουνίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται, είναι και ορισμένα διαχρονικά project των τελευταίων 15 ετών, όπως η τεράστια τοιχογραφία των κρατουμένων σε φυλακή υψίστης ασφάλειας στην Καλιφόρνια ή το «Τhe Great Picnic» (Το μεγάλο πικ νικ), το εμβληματικό έργο για την προσφυγική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ