- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη- Εικόνες από την πρόβα τζενεράλε
Η ανάρτηση της Ελευθερίας Ντεκώ
Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη μετά από εννέα μήνες σχεδιασμού και στόχος είναι η ανάδειξη των αρχιτεκτονικών μερών των μνημείων.
Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη με στόχο την καλύτερη ανάδειξη των μνημείων και η πρόβα τζενεράλε έγινε την 1η ημέρα του Σεπτέμβρη, μετά από 9 μήνες σχεδιασμού.
Η Ελευθερία Ντεκώ, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, με ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι άναψαν όλοι οι προβολείς.
«1/9/2020 πανσέληνος στην Ακρόπολη. Πρώτη μέρα που φωτίσαμε τον Παρθενώνα με όλους του τους προβολείς χαιρετώντας την Σελήνη! Αφιερωμένο στην θέα Αθηνά που …γιορτάζει σήμερα!
Το υπέροχο ταξίδι που η προετοιμασία του ξεκίνησε πριν 9 μήνες, φτάνει στην πιο δημιουργική του φάση! Στον προγραμματισμό του φωτισμού, στην επιμέλεια της κάθε λεπτομέρειας, κλπ.
9 μήνες σχεδιασμός, μελέτες, παρουσιάσεις στο ΚΑΣ, σκληρή δουλειά, κοροναϊός, κούραση, αγωνία, …. υπέροχες συνεργασίες, δυσκολίες, και μετά ικανοποίηση, χαρά!! Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά σήμερα αρχίζουμε αυτό το πολύ δημιουργικό ταξίδι…
Φωτισμός του ιερού βράχου της Ακρόπολης και των μνημείων της. Από τις πιο σπουδαίες στιγμές της επαγγελματικής μου καριέρας. Ίσως η μεγαλύτερη τιμή!
Χωρίς άλλα λόγια! Δέος!
Μοιράζομαι μια μικρή γεύση από το πρώτο …άναμμα!»
Ο νέος φωτισμός και η στόχευση ανάδειξης των αρχιτεκτονικών μερών
Η αλλαγή του φωτισμού της Ακρόπολης έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2019 από το υπουργείο Πολιτισμού.
Ο φωτισμός του έντονου κίτρινου-χρυσού (θερμό λευκό) χαμηλώνει εσωτερικά για τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο προκειμένου να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά μέλη και αυξάνει η ένταση του εξωτερικού φωτισμού (ψυχρό λευκό). Αντίστοιχα φωτίζονται τα Προπύλαια και οι Καρυάτιδες.
Όπως είχε γίνει γνωστό, στον Ιερό Βράχο αντικαθίστανται όλοι οι υπάρχοντες λαμπτήρες φωτισμού με νέους τύπου LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερο κόστος συντήρησης και τη δυνατότητα εναλλαγής μορφών φωτισμού, ενώ το κόστος του νέου νυχτερινού φωτισμού καλύπτεται από χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Επιμέλεια έκθεσης Άννα Καφέτση
«Θαυμάζω κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να έχει»
Παρουσιάζει μια πιο σύνθετη εικόνα της ιστορίας τους
Το Πάικο ως μαγικό βουνό στην αναδρομική έκθεση του εικαστικού στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.