Εικαστικα

Ανακαλύψτε τα «Μετέωρα Έργα» στη γκαλερί Άλμα

Στιγμές έμπνευσης, αλήθειας και εξέλιξης του ζωγραφικού έργου

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki.jpg
© Μιχάλης Μανουσάκης

Η γκαλερί Άλμα παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Μετέωρα Έργα», από τις 12 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 18 Ιανουαρίου 2020.

Οι καλλιτέχνες-ζωγράφοι πολλές φορές στην προσπάθειά τους να εμπνευστούν οδηγούνται σε πράξεις ζωγραφικές που οδηγούν σε κάτι απρόσμενο. Αυτά τα έργα είναι Μετέωρα έργα τα οποία τις περισσότερες φορές οδηγούν σε μια αλλαγή στο ύφος και στον τρόπο ζωγραφικής τους. Είναι στιγμές έμπνευσης και αλήθειας όπως και εξέλιξης του ζωγραφικού έργου.

manousakis3.jpg
© Μιχάλης Μανουσάκης

misouras1.jpg
© Τάσος Μισούρας

Στο στούντιο του ο καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που πολλές φορές αποκαλύπτονται σαν από μόνο τους. Αυτές οι νεωτερικές κινήσεις και πράξεις δημιουργούν κάτι καινούργιο ενώ η όλη διαδικασία δεν έχει αλλάξει σε τίποτα.  Έργα που κάποια στιγμή δραπετεύουν σε ένα παράλληλο χώρο. Απρόσμενα, ξαφνικά λες και δεν έχουν ρίζες στο παρελθόν. 

manousakis1.jpg
© Μιχάλης Μανουσάκης

misouras5.jpg
© Τάσος Μισούρας

Μετέωρα έργα με άγνωστες συνέπειες. Μια μυστική εμπειρία μεταμορφώσεις όπως η νύμφη μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Είναι οι εσωτερικές ανάγκες του έργου που γίνονται πράξη από τον καλλιτέχνη σε ένα χρόνο απροσδιόριστο και με οδηγό το έργο και μόνο το έργο. Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν δημιουργούν concept αλλά αξίες.

katsatsides.jpg
© Χαράλαμπος Κατσατσίδης

ploiarides1.jpg
© Βαγγέλης Πλειαρίδης

Αυτές οι στιγμές και τα ζωγραφικά έργα σηματοδοτούν την ώριμη αλλαγή του τρόπου που ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται το έργο που ολοκληρώνει. Στις ήδη ζωγραφικές αξίες που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης αλλά και αντιλαμβάνεται ο θεατής, προστίθενται νέα απροσδιόριστα αποτελέσματα - είναι αυτό που λέμε καινούριο. Όταν ζεις αληθινά ζωγραφίζεις αληθινά. H ζωγραφική αλλάζει μαζί με την ζωή. Γιατί άραγε οι άνθρωποι ζωγραφίζουν;

misouras2.jpg
© Τάσος Μισούρας

manousakis2.jpg
© Μιχάλης Μανουσάκης

Στιγμές έμπνευσης και ζωγραφικά έργα που μας καλούν να ξαναδούμε τις ήδη γνωστές ζωγραφικές αξίες.  Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν είναι ο Μιχάλης Μανουσάκης, ο Βαγγέλης Πλειαρίδης, ο Τάσος Μισούρας, ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης, ο Βάι Γί (Vay Hy) και ο Κυριάκoς Μορταράκος.

mortarakos3.jpg
© Κυριάκος Μορταράκος

ploiarides3.jpg
© Βαγγέλης Πλειαρίδης

misouras3.jpg
© Τάσος Μισούρας

katsatsides4.jpg
© Χαράλαμπος Κατσατσίδης

mortarakos1.jpg
© Κυριάκος Μορταράκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ