- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το Athens Street Art Festival πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, με τον τίτλο «Crisis[?] What Crisis[?]», σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ξεκίνησε δυναμικά τις εκδηλώσεις του τον Ιανουάριο, οι οποίες κορυφώνονται το φετινό καλοκαίρι. Τριάντα Ευρωπαίοι και 30 Έλληνες Street Artists, «εισβάλλουν» στους χώρους του Smart Park στα Σπάτα, σε δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, σε βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες, όπως κι άλλους δημόσιους χώρους, μεταμορφώνοντάς τους με τις δημιουργίες τους.
Το Φεστιβάλ επιδιώκει να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, μπορεί να πρωτοπορεί κινώντας τα νήματα της τέχνης και να διοργανώνει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα, να αναδείξει τη διαφορά των καλλιτεχνών Street Artists και την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti αλλά και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα και τα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος.

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων, το «Le Mur Athens (“Ο Τοίχος”)».Ένα Interactive Event στη διάρκεια του οποίου καλλιτέχνες με την παρουσία και την συμμετοχή του κοινού ζωγραφίζουν κάθε Σάββατο, μέχρι τις 31/06/2014, σε σταθερό Bill Board διαστάσεων 2.00 Χ 4.00 μ., συνοδευόμενοι από μουσική εκδήλωση και διάφορα happenings-έκπληξη.

Αυτό το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, εμφανίζεται ο Έλληνας καλλιτέχνης του Street Art, LΟAF. «Μέσα από τα έργα μου δεν περνάω ένα γενικό μήνυμα, καθώς το κάθε έργο μου εκφέρει το δικό του», δηλώνει ο LOAF, ο οποίος ξεκίνησε να ασχολείται με το graffiti από το 1999 έως το 2004, ενώ στη συνέχεια πειραματίστηκε με τα paste ups και stencils. Οι δημιουργίες του αποτελούνται από σπρέι, μαρκαδόρους, paste ups αυτοκόλλητα και stencils, ενώ φέρουν επιρροές από αρχαίους πολιτισμούς, κυρίως της Λατινικής Αμερικής και Αφρικής. Εμπνέεται από τη φύση, τα ζώα, αλλά και καταστάσεις της καθημερινότητας, όπως οι ανθρώπινες σχέσεις.

Από 1η Μαρτίου έως 31 Ιουνίου, θα έρθουν τμηματικά 30 Ευρωπαίοι Street Artists, οι οποίοι σε συνεργασία με 30 Έλληνες Street Artists θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Graffiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής. Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σαφώς και ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών, έκθεση φωτογραφίας δρόμου αλλά και έκθεση έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όλο τον Ιούλιο.



Διοργάνωση: GK Art+Events Mgmt.
Πληροφορίες: Ανδρέας Τσουραπάς 6941585591, Δέσποινα Σαββοπούλου 6932243516
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αλέξανδρα Μαράτη ζωγραφίζει με έμπνευση το «Sirat» του Όλιβερ Λάσε
Νέα μελέτη αναγνωρίζει τις Υάδες στον ουρανό του διάσημου έργου
Είδαμε την έκθεση «Antonakos Revisited» που εγκαινιάστηκε στην Citronne Gallery της Αθήνας
Tα τέσσερα χαρακτηριστικά που αναφέρει
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή την έκθεση «Παναγιώτης Τέτσης – Γιώργος Ρόρρης. Φως και Χώμα» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ
Ρεκόρ δημοπρασίας στη Γαλλία
35 καλλιτέχνες από περισσότερες από 30 χώρες συναντιούνται στη δεύτερη Μπιενάλε, με έργα για το αποτύπωμα του λιγνίτη στη γη και το σώμα
Η πρωτοπόρος που η ιστορία της τέχνης σχεδόν ξέχασε
Το μουσείο παρουσιάζει τις εκθέσεις «No Time for Melancholy» και «Ιστορίες σε εκκρεμότητα»
Μια ζωή γεμάτη τέχνη και οι διαφορετικές ζωές του από τη Σουηδία και το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και την Αθήνα
Συνέντευξη με τον γνωστό εικαστικό για τη νέα του έκθεση «Χνάρια, μορφές και απόηχοι», τη σχέση του με τη θάλασσα, τη μνήμη και την τέχνη
«Η ζωγραφική αποτελεί τη μόνη πραγματική μου ταυτότητα»
Από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη μέχρι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Ο γνωστός εικαστικός παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Ελληνική μόδα, πολιτισμός και βιωσιμότητα στις Βρυξέλλες, στην έκθεση του Δημήτρη Γραμματικογιάννη
Η έκθεση πλαισιώνεται από δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο με έγχρωμες αναπαραγωγές των έργων
Η έκθεση «Κιβωτός του λόγου. Τέχνη και γραφή» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει το έργο της γλύπτριας και ζωγράφου
Από το Scary Movie μέχρι τις ταινίες με βαμπίρ αντικείμενα και λεπτομέρειες που δεν γνωρίσαμε
Η έκθεση γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών πραγματοποιείται και φέτος στον εξωτερικό χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Από την αναδρομική του Λεβίδη στο Μουσειο Μπενάκη μέχρι τις «Αφάλες» της Δανάης Στράτου στο Μέγαρο Μουσικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.