- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αιμιλία Μπουρίτη παρουσιάζει τα «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου»
Ένα συλλογικό έργο στην αγροτική, μεταβιομηχανική, πολυπολιτισμική κοινότητα του Ασπροπύργου
Η Αιμιλία Μπουρίτη παρουσιάζει το πρώτο μέρος του προγράμματος «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου» από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Οκτωβρίου.
Η Αιμιλία Μπουρίτη, εικαστικός, performance artist και εμπνευστής της ιδέας του διεθνούς έργου «Αμολή», παρουσιάζει στις 21 & 28 Σεπτεμβρίου, 5 & 12 Οκτωβρίου το πρώτο μέρος του προγράμματος με τίτλο «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου», ένα συλλογικό έργο στην αγροτική, μεταβιομηχανική, πολυπολιτισμική κοινότητα του Ασπροπύργου. Μέσα από μία σειρά από site specific performance, το έργο φέρνει στην επιφάνεια το αγροτικό και πολυπολιτισμικό στοιχείο σε ένα συμμετοχικό πλαίσιο όπου καλλιτέχνες, αγρότες, μετανάστες και το ευρύτερο κοινό δημιουργούν ένα βιωματικό, συλλογικό, καλλιτεχνικό έργο που πραγματοποιείται στους αγρούς του Ασπροπύργου.
Πρόκειται για μία καλλιτεχνική δράση όπου μέσα από τα στοιχεία της performance, της εικαστικής εγκατάστασης, των προβολών, της αφήγησης, της δυναμικής του τοπίου και τις ψυχικές και πολυπολιτισμικές καταθέσεις κοινωνικών ομάδων, όπως των Αρβανιτών αγροτών και των Ποντίων της συνοικίας της Γκορυτσάς, οι συμμετέχοντες βιωματικά επεξεργάζονται τη σχέση του σώματος με την καλλιεργημένη τροφή, το χώμα, τους σπόρους, το τοπίο, τη μνήμη και την ιστορία των τόπων, καθώς χτίζεται ένας ουσιαστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ τους.
Με αφορμή τη δυναμική της πόλης του Ασπροπύργου, η οποία αντανακλά διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές τάσεις, το έργο Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ευελπιστεί να δημιουργήσει νέα μοντέλα συλλογικοτήτων και ένα διευρυμένο πεδίο για ατομική και συλλογική έκφραση.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Αμολή | Τέχνη & Πολιτισμός, Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος 2019-2020, σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου, το Πνευματικό κέντρο Ασπροπύργου, το Γ΄ Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ίδρυμα Πολιτισμού Art4elkaar στο Άμστερνταμ, τον Αγροτικό Σύλλογο Ασπροπύργου και τα Ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού́ και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Χώροι και Ώρες Διεξαγωγής
21 Σεπτεμβρίου & 5 Οκτωβρίου 2019, 17:30
Αγρόκτημα δίπλα στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, Ασπρόπυργος
28 Σεπτεμβρίου & 12 Οκτωβρίου 2019, 17:30
Λεωφόρος ΝΑΤΟ 259, Έναντι ΕΜΑΚ 1, Συνοικία Γκορυτσάς, Ασπρόπυργος
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2105577191 & 6949979067. Οι συμμετέχοντες συνιστάται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η σιωπηλή δύναμη του χρώματος και το χρώμα ως τόπος μνήμης και στοχασμού
Τα έργα μαρτυρούν την αντοχή και την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού μέχρι σήμερα
Επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες συνομιλούν με ένα μνημείο του 17ου αιώνα
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.