- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Satori θα πει κατανόηση και από το Παρίσι του Κέρουακ έρχεται στην Αθήνα από την Eleni Marneri Galerie
Η έκθεση Satori μας καλεί να αφυπνίσουμε προσδοκίες και ανεξερεύνητα συναισθήματα
Η Eleni Marneri Galerie, με την έκθεση «Satori», μας καλεί να αφυπνίσουμε προσδοκίες και ανεξερεύνητα συναισθήματα. Το τέλος μίας ακόμα χρονιάς δημιουργεί την ανάγκη για ανασκόπηση. Κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται για να ανοίξουν επόμενοι και είναι κατάλληλη στιγμή να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας. Μέσα από ένα πρίσμα ενδοσκόπησης, ο ιαπωνικός όρος Satori (悟り), που στην κυριολεξία σημαίνει κατανόηση και ορίζεται ως μία βαθιά και ενδελεχής διεργασία φώτισης της ψυχής, υπήρξε το έναυσμα για την έκθεση αυτή. Ερχόμενοι σε επαφή με την ίδια μας τη φύση, μπαίνουμε σε μια τροχιά εμβάθυνσης και οδηγούμαστε σταδιακά στην αφύπνιση, στο «ξαφνικό ξύπνημα», όπως το περιγράφει ο Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του «Σατόρι στο Παρίσι». Δώδεκα σχεδιαστές εμπνέονται και προσεγγίζουν την έννοια αυτή μέσα από τη δική τους πορεία δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια, κοσμήματα και αντικείμενα design από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου στην Eleni Marneri Galerie.
Ολόκληρος ο χώρος της Eleni Μarneri Galerie μεταμορφώνεται σε οικία – οίκο της ψυχής - που μας επιτρέπει να διαισθανθούμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Δώδεκα σχεδιαστές αφήνονται σ' ένα δημιουργικό ταξίδι αυτογνωσίας απ' όπου εμπνέονται. Μέσα από την τέχνη αγγίζουν τη δική τους έλλαμψη και κάθε έργο σηματοδοτεί το προσωπικό τους Satori. Ευφάνταστα κοσμήματα, κεραμικά αντικείμενα, εγκαταστάσεις με φως, εικαστικές συνθέσεις με ύφασμα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα φωτίζοντας τον νου και την ψυχή. Από διαφορετικά υλικά και τεχνικές προκύπτουν σχέδια που απελευθερώνουν κίνηση, ενέργεια και δύναμη συμβολίζοντας την αδιάκοπη ροή εναλλαγής και εξέλιξης.
Συμμετέχουν οι σχεδιαστές: Κατερίνα Αναστασίου, Mary Aoyama, Μαρία Αποστολοπούλου, Βασίλης Βασιλείου, Σοφία Ζαράρη, Νίκος Καρακώστας, Σίσσυ Κούκερη, Μαρία Μάστορη, Jeremy May, Μελίνα Πολυχρονοπούλου, Έλλη Σοφιανοπούλου, Τζόη Σταθοπούλου.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιμελήτρια Κατερίνα Νικολάου μάς μιλάει για την ευθραυστότητα και την ευαλωτότητα μέσα στην τέχνη
Έξι ομαδικά πρότζεκτ που μελετούν σύγχρονες θεματικές μέσω της τέχνης
Το νέο ελληνικό success story που αλλάζει τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό
Η νέα έκθεση, σε επιμέλεια της Εβίτας Τσοκάντα, εγκαινιάζεται στις 25 Απριλίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο
Η Έλσα Κοππάση αναβιώνει μικρούς θησαυρούς με μεγάλες ιστορίες
Μια μεγάλη έκθεση αποδεικνύει ότι ο Ανρί Ματίς, στα ογδόντα του, επανεφηύρε την τέχνη του και επηρέασε την ιστορία της τέχνης
Η πορεία της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του 20ού αιώνα
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα του Κολλεγίου
Ατομικά και συλλογικά πρότζεκτ που εγκαινιάζονται αυτήν την εβδομάδα
Εγκαινιάζεται επίσημα στις 15 Απριλίου - Ενδέχεται να ανοίξει νωρίτερα στο κοινό
Τερατάκια που γελούν, γυναίκες που ποζάρουν και ένας κόσμος που εκρήγνυται
Νίκη Καναγκίνη, Γιάννης Χρήστου και Στάθης Λογοθέτης σε «διάλογο» μέσα από τα έργα τους και την πορεία τους
Ανατροπή από κορυφαίο μελετητή - Το έργο ανήκει στον Ολλανδό καλλιτέχνη και όχι σε μαθητή του
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η «Θεά από Ατσάλι» αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας
Ο βίος του Ολλανδού ζωγράφου που άσκησε καταλυτική επιρροή στην τέχνη
Ένας σχολιασμός της οπτικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη
Oι σχεδιαστές που άλλαξαν τη μόδα
Όλα για τη Συλλογή Κωστάκη, τη Ρωσική Πρωτοπορία και την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος»
Από τη μεγάλη συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την περφόρμανς του Γιώργου Δρίβα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.