Εικαστικα

O ΝΕΟΝ «φωτίζει» το ReMap 4

Με την έκθεση Echoes of Silence

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48151-99178.jpg

Δυναμικό παρών, με 22 έργα από 16 καλλιτέχνες, πρόκειται να δώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο φετινό ReMap 4 που θα πραγματοποιηθεί από τις 8-30 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα. Ο οργανισμός κοινής ωφέλειας ΝΕΟΝ, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και χρηματοδοτείται από τον ίδιο, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, έμπρακτα, τη μεγάλη σημασία που δίνει στην ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης.

Στην έκθεση, που φέρει τον τίτλο "Echoes of Silence" (Αντηχήσεις της Σιωπής), περιλαμβάνονται συνολικά 22 έργα από 16 καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια των Douglas Fogle και ∆ημήτρη Παλαιοκρασσά.Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν έργα των: Pierre Huyghe, Sarah Lucas, Hans Bellmer, Robert Gober, Louise Bourgeois, Νίκου Κεσσανλή, Rosemarie Trockel, Sherrie Levine, John Bock, Peter Fischli και David Weiss, Joseph Beuys, Σοφίας Κοσμάογλου, Mark Bradford, Helen Chadwick και Juan Muñoz.

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από ένα έργο της Rosemarie Trockel, έναν κεραμικό καθρέφτη βγαλμένο θαρρείς από τα παραμύθια, η έκθεση Echoes of Silence συγκεντρώνει μια σειρά έργων που μιλούν, καθένα με τον τρόπο του, για την εστία και το περιβάλλον της, για τον ρόλο τους στη διαμόρφωση των προσωπικών και συλλογικών ταυτοτήτων, τόσο στις συνειδητές όσο και ασυνείδητες εκδηλώσεις τους.

image

Nikos Kessanlis Geste, 1961 Readymade, πανί, σύρμα Readymade object, tissue, wire 200 x 21 cm

© Nikos Kessanlis Courtesy Alpha Delta Gallery Photo: Nikos Markou

Ο ΝΕΟΝ φιλοδοξεί να φέρει τον σύγχρονο πολιτισμό κοντά στον σύγχρονο πολίτη, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να αφυπνίσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει. Συγχρόνως, επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη. Να συμβάλει στην αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη με τη λειτουργία και τα δρώμενα της πόλης του.

image

John Bock o.T. (170905,2), 2005 Μικτή τεχνική Ι ATA Reiniger, mixed media 21 x 21 x 6 cm ©John Bock. All rights reserved. Courtesy Klosterfelde, Berlin and Anton Kern, New York.


Info: Echoes of Silence, στο ReMap 4 (Αγησιλάου 92, Μεταξουργείο), 8-30 Σεπτεμβρίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.